logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kegyetlen időjárás: az ónos eső miatt egy megyében több mint 200-szor hívták a katasztrófavédőket

Sokfelé okozott gondot az időjárás hétfőn, főleg a déli és a keleti országrészben élőknek volt nehéz napjuk. Csongrád-Csanád megyében több mint kétszázszor hívták a katasztrófavédőket, főként leszakadt faágak miatt. Az ónos eső mellett a déli megyékben sok helyen a havazás is nehezítette a közlekedést. Hétvégére enyhülés várható, az előrejelzés szerint szilveszterkor szinte tavaszi meleg lesz – számolt be az M1 Híradója.

Szegeden leszakadt ágaktól és kidőlt fáktól tisztították meg az utcákat a tűzoltók. Több helyen a tömegközlekedés is akadozott. A megyében két napja okoz gondot az ónos eső, több helyen jégpályává változtak az utak.

Amíg vasárnap mindössze négy, addig hétfőn több mint kétszáz esetben kérték a katasztrófavédelem segítségét.

Békéscsabát hajnalban érte el az ónos eső, a csúszós utakon az autók több helyen csak lépésben haladtak. A járdákon és a parkoló autókon is rövid időn belül jégpáncél alakult ki.

Az ónos eső mellett a déli megyékben a havazás okozott közlekedési nehézséget. Baja belvárosában egész délelőtt megállás nélkül takarították az utakat és a járdákat, itt rövid időn belül csaknem tíz centiméter hó hullott.

Kapcsolódó tartalom

Pécsett hétfő hajnalban kezdett el intenzíven havazni. A gyerekek élvezték a havazást, sok család szánkózott a város meredekebb dombjain.

Egy nő sétál a behavazott debreceni Nagyerdőben 2021. december 23-án. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A Mecsek legmagasabb részén több mint tíz centiméter esett. A városban az utak nehezen járhatók, de a helyiek közül a legtöbben mégis örültek a hónak. Azt mondják: ha egy kicsit késett is a fehér karácsony, legalább mostanra megérkezett.

Az előrejelzések szerint az esti órákban és kedden is helyenként előfordulhat havazás és ónos eső is, de a hét közepére már javulhatnak az időjárási viszonyok. A hatóságok azt kérik, hogy ahol csúszósak az utak, ott akinek nem muszáj, ne induljon útnak. Aki pedig mégis elindul, fokozott óvatossággal közlekedjen.

Ajánljuk még