logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az ország több pontján lehet fehér karácsony

| Szerző: hirado.hu
Az ünnepek alatt többfelé is várható havazás. Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 14 fok között valószínű. Északkelet felől délnyugat felé számíthatunk a magasabb értékekre.

Ma általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délnyugaton átmenetileg felszakadozhat a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. 

Északon, északkeleten több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék: az északkeleti megyékben havazás valószínű, másutt eleinte nagyobb területen előfordulhat ónos eső, amely éjszaka egyre nagyobb területen esőbe vált át. A délnyugati szél egyre több helyen megerősödhet.

A legalacsonyabb hőmérséklet az esti órákban állhat be, ekkor +2, -6 fok valószínű, délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Reggelre több fokot melegszik az idő, -1 és +10 fok közötti értékeket mérhetünk majd.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Péntek reggel általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délnyugaton átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Északon, északkeleten több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék: az északkeleti megyékben havazás valószínű, másutt eleinte nagyobb területen előfordulhat ónos eső, amely éjszaka egyre nagyobb területen esőbe vált át.

A délnyugati szél egyre több helyen megerősödhet.

A legalacsonyabb hőmérséklet az esti órákban állhat be, ekkor +2, -6 fok valószínű, délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Reggelre több fokot melegszik az idő, -1 és +10 fok közötti értékeket mérhetünk majd.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Délutánra a délnyugati harmadban helyenként szakadozottá válik a felhőzet, másutt erősen felhős, borult idő valószínű.

Északkeleten a havazás egyre inkább havas esőbe, majd esőbe vált át, közben fokozatosan szűnik, gyengül. Napközben az Észak-Dunántúlon, míg este inkább a déli megyékben várható eső. A délnyugati szél mindenütt megerősödik, délen egy-egy viharos lökés is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 14 fok között valószínű. Északkelet felől délnyugat felé számíthatunk a magasabb értékekre.

Az ünnepek alatt többfelé is várható havazás, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy az érintett térségekben még utazásuk előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről és útviszonyokról.

Felhívták a figyelmet, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján általában december 25-én és 26-án indulnak el a legtöbben a karácsonyi családi és baráti látogatásokra, hosszabb utazásokra, ezért az autósoknak érdemes járművüket átnézni és megfelelően felkészíteni a téli időjárási helyzetnek megfelelően.

Mint kiemelték: a közútkezelő a havazásban érintett megyékben az ünnepek alatt is 0-24 órában, 12 órás váltott műszakokban végzi a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, ahol lehet, ott az előszórásról vagyis preventív síkosságmentesítésről is gondoskodik majd.

Az aktuális útinformációkról a legkönnyebben az utinform.hu oldalon lehet tájékozódni. Itt kora reggeltől késő estig országos összefoglalókat publikálnak az út- és látási viszonyokról is az Útinform szolgálat munkatársai – közölték.

 

Ajánljuk még