logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Még kilenc napig igényelhető a családi szja-visszatérítés

| Szerző: hirado.hu
Szentkirályi Alexandra közösségi oldalára feltöltött videójában hívta fel rá a figyelmet, hogy december 31-ig lehet leadni a családi szja-visszatérítésre vonatkozó igényléseket.

A kormányszóvivő közösségi oldalán azt írta: „A magyar kormány az ország történelmében eddig példátlan módon támogatja a gyermeket vállaló szülőket. Ők 2022 februárjában visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig.”

Szentkirályi Alexandra elmondta: Erre a kormány 600 milliárd forintot ad, amit a gazdaság jó teljesítménye tesz lehetővé.

A visszatérítés automatikus, de azoknak, akik nem kapják a családi pótlékot, például, akiknek a házastársa kapja, nem pedig ő, annak nyilatkoznia kell, hogy megkaphassa a visszatérítést. Nekik mindössze annyit kell tenniük, hogy december 31-ig kitöltik a VISSZADO nyomtatványt, ami a hivatal honlapján elérhető.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján friss információkkal, tájékoztatókkal és egy videóval is segít tájékozódni a szja-visszatérítéssel összefüggő kérdésekben. A Gyakran ismételt kérdések menüpont az ügyfélszolgálatokon feltett, e-mailben, Facebook-üzenetben küldött, gyakorlati kérdésekre válaszolva segít eligazodni a visszatérítés szabályaiban.

Az alábbi videó pedig a VISSZADO-nyilatkozat kitöltését mutatja be.

Ajánljuk még