logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Januárban is lesznek oltási akciók, mutatjuk a részleteket

Az eddigi oltási akciók sikere, valamint az omikron variáns magyarországi megjelenése miatt januárban is lesznek oltási akciók – hangzott el az M1 Híradójában.

A tervek szerint minden héten, csütörtök és péntek délután, szombatonként pedig egész nap előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet kérni a koronavírus elleni védőoltást a kórházi oltópontokon, valamint a járásközponti szakrendelőkben. Emellett az országos oltási munkacsoport a háziorvosokat is felkéri, hogy a rendelési időben végzett oltásokon túl, ők is tartsanak kifejezetten oltási akciónapokat.

Az év utolsó Kormányinfóján Orbán Viktor miniszterelnök ismét a harmadik, azaz a megerősítő oltás fontosságát hangsúlyozta. Azt mondta: van megfelelő mennyiségű oltóanyag. Megerősítette, hogy az omikron variáns ellen újfajta vakcinára lesz szükség, amit a Pfizert kifejlesztő BioNTech cég készít. Ebből pedig a jövő évre több mint kilencmillió adagot rendel a kormány.

A kormány közben felhívta a figyelmet arra, hogy januártól csak oltással dolgozhatnak a pedagógusok.

Kapcsolódó tartalom

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta: akik december 30-ig nem veszik fel az oltást, január 3-tól fizetés nélküli szabadságon lesznek. Hozzáteszik, jövőre óraadóként csak oltott személlyel köthető szerződés, vagy olyan tanárral, aki rendelkezik oltás alól mentesítő orvosi szakvéleménnyel.

Ajánljuk még