logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Novák Katalin: A kormány segíti a családokat az otthonteremtésben!

A kormány segíti a családokat az otthonteremtésben – hangsúlyozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

Novák Katalin azt mondta, minden család számára fontos, hogy saját tulajdonú otthonban élhessen és ott nevelhesse a gyermekeit. Ezért a gyermekvállalás előtt álló fiatalokat, valamint a már gyermeket nevelő családokat is segíti a kormány, hogy otthont vásárolhassanak maguknak vagy építkezhessenek – emelte ki.

Hozzátette, erről szól a 2015-ben bevezetett csok, amelyen keresztül már 200 ezer családnak segítettek. A csok mellett van falusi csok is, amelyet nagyon kedvelnek, és sokan éltek már vele. Emellett bevezették az otthonfelújítási támogatást és az ehhez kapcsolódó otthonfelújítási kölcsönt, amely szintén nagyon népszerű – mondta Novák Katalin.

Tehát támogatjuk az otthonok felújítását, az otthonok vásárlását a rendelkezésünkre álló lehető legtöbb eszközzel, hiszen számunkra fontos az, hogy a gyerekek saját tulajdonú otthonban, minél jobb körülmények között nevelkedhessenek” – fogalmazott a miniszter.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még