logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karácsonyi csoda: tűzoltók váltották valóra a beteg kisfiú álmát

| Szerző: hirado.hu
Szívmelengető történetről számolt be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán. A IX. kerületi tűzoltók hétfőn a Heim Pál Kórházba látogattak, hogy ajándékot vigyenek a leukémiás kisfiúnak, Nimródnak.

 

A leukémiás kisfiúért országszerte összefogtak a tűzoltók, miután édesanyja a Facebookon leírta, hogy a kemoterápiás kezelések alatt gyermekének oxigént kell kapnia, azonban a kisfiú fél a maszktól és nem szeretné viselni. Nimród édesanyja csak úgy tudta Nimródot a maszk viseléséről meggyőzni, hogy azt mondta neki: a tűzoltók is hordanak maszkot.

Az anyuka Facebook-oldalán kért segítséget a tűzoltóktól

„Nimród a záró kemoterápiás blokkot csinálja. Sejttelen volt, és tüdőgyulladása van. Oxigént kell kapnia, amit nagyon rosszul visel, napok óta nem alszunk. Ma meg tudtam győzni, hogy a tűzoltók is hordanak maszkot. Ezért hagyta, hogy ráadjuk. Ha ismersz tűzoltót, vagy te vagy az, kérlek, küldj Niminek egy képet, ahol tűzoltó maszk van rajtad”

– írta a 2,5 éves leendő tűzoltó anyukája, a Facebookon.

A bejegyzését eddig több mint négyezren osztották meg, és már több mint ezer komment érkezett: fotók és videók maszkot viselő hivatásos vagy önkéntes tűzoltókról, bátorításokkal, pozitív üzenetekkel, jókívánságokkal.

Ajándékot vittek a IX. kerületi tűzoltók Nimródnak

Hétfő délután hatalmas öröm érte Nimródot, ugyanis a IX. kerületi tűzoltók ellátogattak a Heim Pál Kórházba, ahol a kisfiút kezelik, hogy ajándékot vigyenek neki, és megnyugtassák: ők is maszkot viselnek munkájuk közben, és nem félnek.

 

Ajánljuk még