logo

Műsorújság

Rendkívüli

Bombafenyegetés miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hathavi fegyverpénzt kapnak a katonák és a rendőrök

Tíz százalékkal emelkedik a rendőrök és a katonák bére januártól, ezt Orbán Viktor jelentette be, miután rendőri és katonai vezetőket fogadott a Karmelita kolostorban. Azt is megerősítette a miniszterelnök, hogy fegyverpénzként plusz hat havi fizetés is jár mindenkinek 2022-ben. Úgy fogalmazott, hogy a katonák és a rendőrök „fantasztikus munkát végeztek” ebben az évben, segítettek a kórházakban is, a határon meg megállítottak több mint 100 ezer illegális bevándorlót – közölte az M1 Híradója.

A Magyar Honvédség katonái vegyvédelmi ruhában, gázálarcban teljesítettek szolgálatot tavasszal. Márciusban a koronavírus gyors terjedése miatt a kormány 3 hétre elrendelte az iskolák és óvodák bezárását, digitális oktatásra álltak át. Ez idő alatt a honvédek 140 iskolában végeztek fertőtlenítést, hogy a gyerekek biztonságos környezetbe térhessenek vissza.

Az egészségügyi intézményekben is teljesítenek szolgálatot a katonák, már a járvány első hulláma óta. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn honvédségi, és rendőri vezetőkkel találkozott a Karmelita kolostorban, erről közösségi oldalán számolt be.

„Mindannyiunk nevében megköszöntem nekik azt a fantasztikus munkát, amit ebben az évben végeztek. A rendőrök és a katonák nélkül nem tudtunk volna védekezni a vírussal szemben. Kórházakba is bementek, egészségügyi feladatokat is vállaltak” – mondta a kormányfő.

A magyar-szerb határon két hónapja készült felvételeken az látszik, hogy a migránsok többször is szinte megrohamozzák a kerítést. Kövekkel, husángokkal dobálják a magyar katonákat, arra is volt példa, hogy gázspray-vel fújták le őket. Orbán Viktor hétfői videójában hangsúlyozta, a magyar katonák és rendőrök a határon is helytállnak, ez pedig elismerést érdemel.

Kapcsolódó tartalom

„Nélkülük nem tudtuk volna a migránsok tömegeit sem megállítani a határnál. Több mint százezer illegális határátlépőt állítottak meg a rendőrök és a katonák Magyarország déli határainál. Ez egy fantasztikus munka, elismerést érdemel, ezért 10 százalékos béremelésről döntöttünk a katonák és a rendőrök esetében is. Az elismerésünket azonban szeretnénk azzal is kifejezni, hogy a következő évben hathavi fizetésüket fegyverpénzként kézhez kapják a rendőrök és a katonák” – fogalmazott a miniszterelnök.

A magyar kormány és a magyar emberek bíznak, és bízhatnak is a katonákban. Erről már a Magyar Honvédség parancsnoka beszélt az M1-en.

„Az a munka amit a katonák, honvédelmi alkalmazottak végeztek 2021-ben és az előtte való években a határon, a kórházakban a járványhelyzetben a különböző missziókban, nemzetközi gyakorlatokon, mind azt eredményezte, hogy az ország lakossága és a kormány is bízik a magyar honvédségben a magyar katonákban, ezért kaphatjuk a 10 százalékos béremelést és a bónuszt a következő év elején” – mondta Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy

Az altábornagy hozzátette, büszke a magyar katonákra, akik augusztusban több mint 500 embert menekítettek ki Afganisztánból.

Ajánljuk még