logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A „koronatanú” is beszélt a Városháza-ügyet vizsgáló bizottság előtt

| Szerző: hirado.hu
Megjelent a sajtóban a „koronatanúnak” nevezett férfi a fővárosi ingatlan-botrányt vizsgáló bizottság előtt. Szóban is megerősítette, hogy a cáfolatok ellenére idén májusban valóban el akarta adni a Városházát a budapesti vezetés, ő is részt vett az egyik ilyen tárgyaláson, sőt a 10 százalékos kenőpénzekről is tudomása van. A koronatanú - sajtóhírek szerint - régebben Bajnai Gordon kollégája volt, aki kész a rendőrség vagy a bíróság előtt is vallomást tenni – számolt be az M1 Híradója.

„Az értékesítések a főváros vezetőinek, így a főpolgármester tudtával, belegyezésével történik” – egy ingatlanfejlesztő közjegyző előtt tett nyilatkozatából idézett múlt héten a Fidesz fővárosi frakcióvezetője. Láng Zsolt akkor közölte: a levél írója jelen volt a Városháza eladását célzó egyik megbeszélésen, amiről korábban Anonymus, az álarcos figura több hangfelvételt is közölt.

Karácsony Gergely szerint „egy zavaros ügyet keltenek, és tulajdonképpen az égadta világon senki nem érti ezt az ügyet, azért mert ez az ügy nincs.”

A főpolgármester néhány órával később Facebook-oldalán újfent a Fideszt vádolta meg azzal, hogy ők akarták megvenni a Városházát.

Kapcsolódó tartalom

„…ez a Zentai nevű fideszes is egy bűnöző” – utalt a főpolgármester egy Zentai Péter nevű vállalkozóra.

A főpolgármester azonban melléfogott. A Városháza-ügy koronatanúja ugyanis Bodnár Dezső egyéni vállalkozó volt, aki korábban együtt dolgozott a Wallisnál Bajnai Gordonnal és a felvételeken többször is megszólaló Gansperger Gyulával.

„Bankban dolgoztam, a Magyar Hitelbank, …részvénytársaságnak voltam a vezetője, majd a Wallis-csoportnál ingatlanfejlesztői területen dolgoztam, és ott végeztem feladatokat” – mondta Bodnár.

Bodnár Dezső a Városháza ügyet vizsgáló fővárosi bizottsági meghallgatásán arról beszélt, hogy idén május 5-én hívták el a fővárosi vagyonkezelő tájékoztatójára, amelyen több, így a Tétényi úti, a Rimaszombat utcai és a Bécsi úti ingatlanok értékesítéséről tárgyaltak.

De ott volt még a megbeszélésen Barts J. Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója mellett Gansperger Gyula, Bajnai Gordon volt miniszterelnök egykori harcostársa és a befektető képviselője is.

Karácsony Gergely főpolgármester és Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A tanú azt állította a momentumos Soproni Tamás kérdésére: többször is elhangzott, hogy a Városháza eladásáról Karácsony Gergely és a főváros vezetésének tudtával és beleegyezésével tárgyaltak.

Bodnár Dezső a bizottság előtt arról is beszélt, hogy egy másik megbeszélésen esett szó a 10 százalékos jutalékról, amelyet Berki Zsolt kért volna az üzlet után.

Láng Zsolt a bizottság fideszes alelnöke szerint többen nem mondanak igazat, így Karácsony Gergely sem, hiszen van ügy, méghozzá a Városháza eladásáról szóló.

„Kiderült, el akarták adni, ráadásul fél évvel azután, hogy önök valamilyen döntést hoztak – mert nem tudjuk, még, hogy milyen döntést hoztak -, amin hogyha minden igaz, itt a vizsgálóbizottság négy baloldali képviselőjéből három jelen volt” – mondta Kovács Péter bizottsági elnök. Kovács az elhangzottakat úgy összegezte:

egyértelműen kiderült a meghallgatáson, hogy a május 5-i tárgyaláson szó esett a Városháza eladásáról, és arról is, hogy a tárgyalásokat a fővárosi vezetés jóváhagyásával folytatják.

 

Ajánljuk még