logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Villamos húzta ki a Clark Ádám téri aluljáróban elakadt autót

| Szerző: hirado.hu
Elakadt egy autó tegnap este Budapesten, a Clark Ádám tér alatti villamosalagútban, amelyben csak villamosok közlekedhetnek, gépkocsik nem. A sofőr utólag azt mondta, hogy a GPS készüléke vitte be, és nem figyelte, hogy egyszer csak elfogy az út. Önerőből viszont nem tudott kijönni, mert fennakadt a síneken, így a kalandos mentőakció végén egy villamos vontatta ki.

Hiába várták az emberek szombaton este a 19-es villamost a Batthyány tér és a Clark Ádám tér között. A Lánchíd alagútjában ugyanis a síneken egy piros autó állt, amelyet állítólag a GPS készülék irányított rossz helyre, ahol aztán csapdába esett.

A kocsi önerőből nem tudott megmozdulni, ráadásul defektet is kapott. A sajtóinformációk szerint a járműben egy dunaújvárosi család ült. Az autót vezető nő nem volt ismerős a fővárosban, ezért követte a helymeghatározót.

Ugyan korábban már több tábla is jelezte, hogy azon a szakaszon behajtani tilos,

a sofőr ezt mégis figyelmen kívül hagyta, és bement az alagútba, amelynek egészen a kétharmadáig jutott. Az autót az elakadás után megpróbálták kitolni, de nem sikerült, ezért egy mentesítő villamosjáratot küldtek érte, amely végül kihúzta a járművet. Úgy tudni, a kocsi utasa meg is sérült, amikor a feleségével megpróbálta kijuttatni az autót: beütötte a fejét a karosszériába. A mentők könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

A balesetről az M1-nek Tóth István, közlekedési szakjogász nyilatkozott, aki szerint kiemelten fontos betartani a KRESZ szabályait.

Ha a közlekedők útvonaltervező alkalmazást használnak, akkor is mindig figyelmesen vezessenek. Az ügyben érthető, hogy helyismeret hiányában jöttek fel Budapestre, és nyilvánvaló, de bizonyosra veszem, hogy a táblák, illetőleg a KRESZ szabályok követése esetében ez nem fordulhatott volna elő. Tehát a járművezető semmilyen felelősséget nem terhelhet a GPS előírásaira” – mondta Tóth István.

A sofőr ellen állítólag szabálysértési eljárás indult, és 30 ezer forintos bírságot is kapott. Ennél azonban valószínűleg jóval többe fog kerülni a megsérült autó javíttatása.

A címlapfotón A Clark Ádám tér alatti villamosalagútba hajtott és bennrekedt személyautót vontatják ki a külön erre a célra a helyszínre érkezett villamossal 2021. december 19-én (MTI/Lakatos Péter).

Ajánljuk még