logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó: több mint 345 millió gyűlt össze, az egész ország összefogott

| Szerző: hirado.hu
Jónak lenni jó! – Erről szólt a vasárnapi nap a közmédia csatornáin. Ebben az évben a járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekeknek próbált segíteni a közmédia, a Regőczi Alapítvánnyal közösen. Még az utolsó pillanatban is érkeztek felajánlások, például Ferenc pápa is a kezdeményezés mellé állt – hangzott el az M1 Híradójában. Áder János köztársasági elnök felidézte, Regőczi István élete és hitvallása példát mutathat mindenki számára.

Egy percig nem volt kérdés, hogy Regőczi István római katolikus pap után nevezzék el a covid árvákat megsegítő alapítványt – mondta Áder János köztársasági elnök a Jónak lenni jó! műsorában. A köztársasági elnök felidézte, Regőczi István élete és hitvallása példát mutathat mindenki számára. Hangsúlyozta: a műsorban bemutatott élethelyzetek jól mutatják milyen pusztítást okozott a koronavírus járvány, ezért aki teheti vegye fel az oltást. Herczeg Anita elmondta, az érintett családoknak eltérőek a problémái, ezért is döntöttek úgy, hogy a családokra bízzák, mire szeretnék fordítani az alapítvány által számukra eljuttatott anyagi segítséget.

 

A telefonos központban egész nap égtek a vonalak, a közmédia műsorvezetői megállás nélkül fogadták a hívásokat. Özönlöttek a felajánlások, több ezren adakoztak vasárnapi estig, volt, aki milliós összeget adományozott. A telefonálók megható, személyes történeteket is elmeséltek.

Az egész ország megmozdult. Még a határon túlról is érkeztek felajánlások. A kárpátaljai szürtei református gyülekezet a vasárnapi perselypénzzel, csaknem kétszázezer forinttal segített.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány ahogy minden évben, most is csatlakozott a Jónak lenni jó! kezdeményezéséhez. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes azt mondta: a dévai árvák osztoznak a koronavírus miatt szülő nélkül maradt gyerekek gyászában és fájdalmában.

Kapcsolódó tartalom

Több módon lehetett segíteni. Meg lehetett vásárolni a Médiaklikk.hu/jonaklennijo oldalon ismert emberek felajánlásait, illetve lehetett licitálni értékes tárgyakra is, például a Herendi Porcelánmanúfaktúra fehér fejű rétisas szobrára, amely egyetlen példányban készült.

Az adománygyűjtés híre eljutott Ferenc pápához is, aki egy különleges Szent József-szobrot ajánlott fel.

Kapcsolódó tartalom

Vasárnap Soltész Miklós, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke bejelentette: az adományvonal az év végéig él. Az idei Jónak lenni jó! tehát folytatódik, az ünnepek alatt is lehet támogatni az árván maradt gyerekeket.

Mint ismert, a Regőczi István Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita idén tavasszal hozta létre a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekek segítésére. A közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű, jubileumi jótékonysági kampányában, melynek kedvezményezettje a Regőczi Alapítvá, vasárnap estig több, mint 345 millió gyűlt össze. A Regőczi Alapítvány munkáját 1357-es szám tárcsázásával vagy a 1357-es számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az év végéig, és azokat a felajánlásokat is meg lehet még vásárolni, amelyek eddig nem keltek el.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még