logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Igazi hős, és aranyból van Karikó Katalin szíve: 18 milliót ajánlott fel jótékony célra

| Szerző: hirado.hu
50 000 eurót, átszámítva 18 millió forintot ajánlott fel Karikó Katalin a Regőczi Alapítványnak – jelentették be a közmédia Jónak lenni jó! műsorában.

Kapcsolódó tartalom

Karikó Katalin, aki munkásságával forradalmasította az oltóanyag-kutatást, a nemrég neki ítélt Bolyai-díjjal járó összeg felét adományozta a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekeknek. Karikó Katalin megemlékezett azokról az egészségügyi dolgozókról is, akik nap mint nap az életüket kockáztatják azért, hogy meggyógyítsák a betegeket – számolt be róla az M1 Híradó.

„A Regőczi Alapítvány programját olvastam el, amely ugye az árván maradt gyermekek segítésére van. A gyerekek elveszítették szüleiket Covid-fertőzés következtében, és úgy gondoltam, hogy őket megsegítem ezzel az összeggel”– mondta Karikó.

Mint ismert, a Regőczi István Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita idén tavasszal hozta létre a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekek segítésére. A közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű, jubileumi jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje a Regőczi Alapítvány vasárnap estig több, mint 345 millió gyűlt össze.

Ajánljuk még