logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nagy Tímea olimpiai bajnok nyújtott lelki támaszt a félárván maradt ikerpárnak

| Szerző: hirado.hu
A Duna televízió Jó embert keresünk című műsorában Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok edzés közben látogatott meg egy hosszúhetényi ikerpárt. A Nagy testvérek, Rebeka és Judit, korosztályos válogatottak. Édesapjukat, aki az asztalitenisz felé terelte őket, idén tavasszal vesztették el koronavírusban.

Elmesélték, hogy másodikos korukban kezdtek el sportolni apukájuk tanácsára. Annyira megszerették a játékot, hogy ottragadtak az edzőteremben.

Kapcsolódó tartalom

Mindenki megdöbbentett, amikor meghallotta a hírt – árulta el  Orosz Gábor, a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club (PEAC) edzője, a lányok trénere.

Édesapjukat nem tudjuk visszahozni, de talán a sport és a társaság révén kicsit könnyebbé tudjuk tenni a helyzetüket – fogalmazott.

Kapcsolódó tartalom

A Jónak lenni jó! jószolgálati nagykövete, Nagy Tímea edzés közben látogatta meg Rebekát és Juditot. Bár az asztalitenisszel nem került közelebbi kapcsolatba korábban, de szerinte a vívás és az asztalitenisz között is vannak hasonlóságok, leginkább abban, hogy lehet az ellenfelet kicselezni, az eszén túljárni.

Elmondta, hogy mint volt sportoló, a feladata, hogy motiválja és biztassa a gyerekeket, hogy merjenek nagyot álmodni. Úgy vélte, hogy a sport nagyon sok mindenen át tudja segíteni az embert, még a legnehezebb dolgokon is.

Amikor arról kérdezték Nagy Tímeát, hogy milyen tanácsokat adna a lányoknak, elmondta, hogy munka, munka és munka, vagyis a sok edzés és az alázat.

„De szerintem nem nekem kéne nagy tanácsokkal ellátnom benneteket, a tekintetetekben minden benne van” – mondta elcsukló hangon.

A két fiatal arról beszélt, hogy nagyon sok barátot szereztek a sport révén. Álmaikról elmondták, hogy szeretnének az olimpiára kijutni és Európa-bajnokságot nyerni.

Az olimpiai bajnok vívó arra biztatta a lányokat, hogy merjenek nagyot elmondani.

„Ti magatok higgyétek, hogy képesek vagytok megcsinálni. Kívánom nektek, hogy az olimpiai döntőt egymás ellen vívjátok.”

A karitatív akciót jószolgálati nagykövetként segíti a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó Nagy Tímea és a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó Szilágyi Áron. Nagy Tímea 1993-as esseni világbajnokságon csapatban nyert aranyérme, Szilágyi Áron pedig a tokiói olimpián viselt vívósisakja felajánlásával járul hozzá a gyűjtéshez.

 

Ajánljuk még