logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márki-Zay elárulta mennyi pénzre van szüksége a kampányra

| Szerző: hirado.hu
Ötmillió forintot már átutalt Bige László nagyvállalkozó a baloldali miniszterelnök-jelölt kampányára, és kifizetett egy 60 milliós kutatást – erről Márki-Zay Péter beszélt egy interjúban. Már kérték, hogy a milliárdos állja egy újabb kutatás költségeit is. Márki Zay Péter korábban azt mondta, nem lát benne kivetnivalót, hogy a műtrágya-kartellezési botrányba keveredett vállalkozó támogatja, hiszen akár az „ördöggel is összefog” – számolt be az M1 Híradója.
!1
Közös adománygyűjtő vacsorákat és beszélgetéseket szervezünk, és nyilván a legnagyobb potenciális adományozókhoz elmegyek személyesen is – ezt a baloldal miniszterelnök-jelöltje mondta a szabadeuropa.hu-nak. Márki-Zay Péter úgy számol, hogy 2-3 milliárd forint kellene a kampányukra.

Elismerte, hogy Bige László nagyvállalkozó korábban már átutalt ötmilliót és kifizetett egy 60 milliós kutatást is. Arról is beszélt Márki-Zay Péter, hogy itt nem állnak meg: a kartellezésért megbüntetett milliárdost arra kérték, hogy megint finanszírozzon egy kutatást.

Bige László néhány hete jelentette ki, hogy annyi pénzzel támogatja Márki-Zay Pétert, amennyit kér. Az átutalt több millió forintról pedig Bige László csak úgy beszélt, hogy az némi apró.

Kapcsolódó tartalom

A Gazdasági Versenyhivatal a közelmúltban rekord magas összegre, 11 milliárd forintra bírságolta Bige László cégeit, kartellezés miatt. Az ügyészség pedig hűtlen kezeléssel vádolta meg. A milliárdos vállalkozó ugyanis piaci helyzetét kihasználva mesterségesen megemelte és magasan tartotta a műtrágya árát. A kormány szerint ezzel nemcsak a gazdákat károsította meg, hanem gyakorlatilag mindenkit, aki kenyeret, vagy Magyarországon termesztett zöldséget és gyümölcsöt vett.

Nagy István agrárminiszter szerint hét év alatt Bige László kartellezése 36 milliárdnyi kárt okozhatott a magyar gazdatársadalomnak. Az agrárminisztérium határozottan kiáll azért, hogy a gazdálkodókat és a magyar családokat senki se károsíthassa meg.

Márki Zay Pétert úgy tűnik, mindez nem foglalkoztatja és újságírói kérdésre védelmébe vette a milliárdos üzletembert.

Sőt – ahogy fogalmazott – akár az ördöggel is összefog, ennek kapcsán pedig ő maga említette Bige László nevét.

A hódmezővásárhelyi polgármester és a vörösbáróként is elhíresült Bige László nem titkolják, hogy jóban vannak. Nemrég egy belvárosi luxusétteremben egyeztettek.

 

Ajánljuk még