logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó! – Több mint 210 millió forint gyűlt már össze

Több mint 210 millió forint gyűlt össze vasárnap délutánig a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje a Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítvány.

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi tagja a műsorban elmondta: felemelő és megható látni a kampányban kibontakozó összefogást, amely megerősíti azt a pszichológiai elméletet, hogy az ember alapvetően jó, génjeinkben hordozzuk az egymásnak segítés ösztönét – fogalmazott Bagdy Emőke.

Az egész napos műsorfolyamban kisfilmeken mutatják be a tragikus sorsú családokat.

A szakember, aki kuratóriumi tagként szakmai támogatást nyújt az alapítványnak, modellértékűnek nevezte a Regőczi Alapítvány által kitalált és felépített segítségnyújtási rendszert, amely, mint fogalmazott, a kormányzati hivatalos segítségnyújtás alatt mozgósítja az egyházi intézményeket és az egyéni kezdeményezéseket. Ebből a szakember szerint olyan együttműködési hálózat jön létre, amely modellként szolgálhat a jövőben a többi árva megsegítésében is.

Bagdy Emőke beszélt arról is, hogy folyamatosan gyarapodik a segítségre szoruló gyerekek száma, ami azt mutatja, hogy sokan feláldozzák az életüket attól való félelmükben, hogy az oltást elkerüljék.

Sokan az oltástól félnek, miközben az életüket kockáztatják” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy ebben az esetben egy pszichológiai mechanizmusról van szó, a vitális életfenyegetettségi szorongásról, amely mindenkiben meg van. A pszichológus úgy fogalmazott: akinél ez nagyon erős, kialakít inkább egy tévelgondolásokból álló védekező rendszert, ami sajnos az életébe kerülhet.

Az közeledő ünnepek kapcsán beszélt arról is, hogy sokaknak ez lesz az első karácsonya az elveszített családtag nélkül. Ez egy krízisállapot, amelyben különösen fontos, hogy a pszichológiai segítséget és támogatást kapjanak az érintettek. A szakember szerint minden krízis idején fontos, hogy átéljük, nem vagyunk egyedül a bajban. A rövidtávú támogatás is fontos, a hosszútávú, megszervezett segítség pedig aranyat ér – hangsúlyozta.

Kapcsolódó tartalom

Az adás ideje alatt licitálni lehet az Áder János és felesége által felajánlott ezüst dísztálra; egy fehérfejű rétisas szoborra, amelyet egyetlen példányban készített a Herendi Porcelánmanufaktúra; egy Béres Józsefet ábrázoló bronz emlékplakettre; Stjepan Hauser horvát csellóművész vonójára; egy Michelisz Norbert és Talmácsi Gábor által aláírt bukósisakra és Melocco Miklós szobrászművész Szent Ferencet ábrázoló alkotására.

Az árverésen szereplő tárgyakról és a fix áron még megvásárolható tárgyakról a www.mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A közmédia műsorvezetői egész nap várják a felajánlásokat +36 1 759 6000 és a +36 30 759 6000 telefonszámokon. Mindezeken felül a 1357-es szám tárcsázásával vagy a 1357-es számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a Regőczi Alapítvány munkáját.

A Regőczi Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége idén tavasszal hozta létre a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekek segítésére.

Ajánljuk még