logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ezekre az értékes tárgyakra lehet licitálni a Jónak lenni jó! élő műsorában

| Szerző: hirado.hu
Különleges relikviákra lehet licitálni vasárnap egész nap a közmédia adománygyűjtő Jónak lenni jó!  műsorfolyamában. A köztársasági elnök és felesége egy ezüst dísztálat ajánlott fel, míg a Herendi Porcelánmanufaktúra egyedi porcelánnal támogatja a Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítványt.
A közmédia december 19-én vasárnap egész napos műsorfolyamban várja az adományokat a Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány számára.

A következő relikviákra lehet licitálni vasárnap:

Egyetlen példányban készült el a Herendi Porcelánmanufaktúra fehérfejű porcelán rétisas szobra. A fehérfejű rétisas az észak-amerikai kontinens egyik legismertebb madara. A hűség jelképe is, egy életre választ párt magának. Ezt a legendás ragadozót készítették el a Herendi mesterek exkluzív, különleges kivitelben, egyetlen példányban. Festése a természetes élőhelyek sorozat szellemiségében történt. Az egyedi műalkotást Herczegh Anita ajánlotta fel, azon két kétszeres olimpiai bajnok, Nagy Tímea és Szilágyi Áron aláírása látható. A licitit induló ára 1,9 millió forint.

Áder János köztársasági elnök és felesége Herczegh Anita egy ezüst tálat ajánlott fel, amelyet az egyiptomi államfő októberi budapesti látogatása során ajándékozott az elnöki párnak. A 400 gramm súlyú dísztál növényábrázolások díszítik.

Az ókori Egyiptomban nagy kultusza volt az ezüst dísztárgyaknak, és mai napig a tisztelet és a nagyrabecsülés jele, ha ajándékba adják.

A licitit induló ára 100 ezer forint.

Licitálni lehet a Dr. Béres Józsefet ábrázoló, összesen 100 példányban elkészült emlékpakketre, amelyet a Béres Csepp megalkotójának emlékére, születésének századik évfordulója alkalmából készíttetett a Béres család 2020-ban Kizárólag olyan személyek kapják, akik a neves feltaláló életének, munkásságának tisztelői, emlékének ápolói. Tervezője: Pécsi L. Dániel jelképművész. Az emlékplakett díszdobozban, ifj. dr. Béres József és Béres Klára aláírásával hitelesített díszoklevéllel együtt kerül átadásra. A licitit induló ára 100 ezer forint.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség fő adománya hazánk két legsikeresebb versenyzője, Michelisz Norbert és Talmácsi Gábor által aláírt „FIA Safe and Affordable Helmet” bukósisak. A licitit induló ára 250 ezer forint.

A Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató műsor nemzetközi zsűritagja, a horvát csellóművész HAUSER egy dedikált vonót ajánlott fel, amellyel 2017–2018-ban turnézott a 2Cellos nevű formációval, és a világ legnevesebb koncerthelyszínein léptek fel. A licitit induló ára 500 ezer forint.

Licitálni lehet továbbá a hazai figurális szobrászat egyik legfontosabb képviselője, a Magyar Corvin-lánccal és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas szobrászművész,

Melocco Miklós Szent Ferencet ábrázoló kisplasztikjára is.

A műtárgyat Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő ajánlotta fel az adománygyűjtésre. A licit induló ára 380 ezer forint.

A karitatív akciót jószolgálati nagykövetként segíti a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó Nagy Tímea és a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó Szilágyi Áron. Nagy Tímea 1993-as esseni világbajnokságon csapatban nyert aranyérme, Szilágyi Áron pedig a tokiói olimpián viselt vívósisakja felajánlásával járul hozzá a gyűjtéshez.

A Jónak lenni jó! projektvezetője, Siklósi Beatrix a Vasárnapi újság adásában jelentette be, hogy Ferenc pápa egy személyes tárgyát, egy Szent József szobrot ajánlott fel az alapítvány részére, amelyet hamarosan licitre bocsátanak.

A nap folyamán lehet hívni 1357-es adományvonalat. A hívások díja egységesen: 500 Ft/hívás vagy sms.

 

 

 

Ajánljuk még