logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rajzfilmtörténeti relikviákkal segítik a Jónak lenni jó!-t a Toldi sorozat alkotói

| Szerző: hirado.hu
A Magyar népmesék sorozat több, eredeti, kézzel készült cellulóz rajzát ajánlotta fel a Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciónak az idén ötvenéves Kecskeméti Rajzfilmstúdió. A legendás alkotóműhelyben született képek megvásárlásával a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekek támogatására alapított Regőczi Alapítvány munkáját lehet segíteni.

Nemcsak a közmédia műsora, hanem a Kecskeméti Rajzfilmstúdió is jubileumi évéhez érkezett 2021-ben. A félévszázados múltra visszatekintő alkotóműhely – Jankovics Marcell utolsó műveként – idén mutatta be a Duna Televízióban Toldi című sorozatát, amely kézzel készült technikával, tizenhárom részben dolgozza fel Arany János történetét.

A Kecskeméti Filmstúdió közössége az elmúlt ötven év örökségéből öt relikviát, négy eredeti cellulóz rajzot és egy digitális nyomatot ajánl fel a Jónak lenni jó! kampányba, melyek a máig népszerű Magyar népmesék sorozatból, valamint a Mesék Mátyás királyról rajzfilmsorozatból valók.

„A 100 epizódból álló Magyar népmesék sorozat nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon népszerű. Az angol nyelvű online változatnak 170 országból több mint 140 millió megtekintése van. A napokban készül el a kínai szinkron hozzá. A sorozat négy darabjából, valamint a Mesék Mátyás királyról című rajzfilmsorozatból szeretnénk felajánlani a Kecskeméti Filmstúdió közössége nevében egy-egy eredeti rajzot és egy digitális nyomatot a nemes célra” – mondta Mikulás Ferenc stúdióvezető.

Kapcsolódó tartalom

A jótékonysági kampány keretében hozzájuthatunk a Magyar népmesék sorozatból a Kismalac és a farkasok vászonképének digitális nyomatához. Emellett a Medve és a macska, a Kőleves, A szegényember kilenc tyúkja és kakasa és a Mesék Mátyás királyról rajzfilmsorozat Egyszer volt Budán kutyavásár című epizódjának eredeti cellulóz rajzai is megvásárolhatók.

A tárgyak megtekinthetők a www.mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon.

A Jónak lenni jó! jubileumi adománygyűjtő kampánnyal idén a Regőczi Alapítvány munkájához lehet hozzájárulni. Az alapítvány bankszámlaszámára közvetlenül is utalható összeg (HUF 11705084-21448492-00000000; EUR IBAN: HU20 1176 3055 5885 6886 0000 0000; USD IBAN: HU26 1176 3055 5885 7014 0000 0000). Az év végéig elérhető a 1357-es adományvonal, melynek hívása, vagy az oda elküldött SMS alkalmanként 500 forint támogatást jelent. A www.mediaklikk.hu/jonaklennijo honlapon fix áras felajánlások vásárolhatók meg, néhány különleges tárgyat pedig a december 19–i egész napos műsorfolyam során árverésre bocsátanak.

Ajánljuk még