logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Oltási akció indul csütörtökön, mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat

| Szerző: hirado.hu
Az oltási akcióhetek sikerére és az omikron vírus magyarországi megjelenésére tekintettel újabb oltási akció kezdődik csütörtökön a kórházi oltópontokon. A hirado.hu csokorba szedte a legfontosabb tudnivalókat.

Előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval fel lehet venni akár az első, akár az elmaradt második, akár a megerősítő harmadik oltást. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki már négy hónapnál régebben kapta meg előző oltásait.

Az oltási akció keretében továbbra is 101 kórházban lesz oltás. A következő időpontokban lehet menni az oltópontokra előzetes időpontfoglalás nélkül:

december 16. csütörtökön 14-18 óra között,
december 17. pénteken 14-18 óra között,
december 18. szombaton 10-18 óra között.

Az oltási akcióban csak a 12 év felettieket oltják a kórházi oltópontokon, az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak időpontfoglalással vagy házi gyermekorvosoknál lehetséges.

Az oltópontokon továbbra ötféle vakcina lesz elérhető:
AstraZeneca
Janssen
Moderna
Pfizer
Sinopharm

Az oltási akció keretében előzetes időpontfoglalás nélkül fel lehet venni az oltást a kijelölt oltópontokon. Az akció ideje alatt is fel lehet venni az oltást időpontfoglalással is, amit IDE kattintva tehet meg.

Az oltásra érkezőknek vinni kell magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, tajkártya), második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat.

Meggyorsítja a folyamatot, ha az oltakozók magukkal viszik kinyomtatva, kitöltve és aláírva a hozzájáruló nyilatkozatot.

Az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók november 1-e óta előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek. A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, ez esetben az üzemorvosok is elvégezhetik az oltást.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még