logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem félnek a szuritól – Elárulták a legkisebbek, hogy miért kell az oltás

| Szerző: hirado.hu
Szerdán újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar oltási program, elkezdték ugyanis oltani az 5-11 éves gyermekeket. A nekik szánt vakcinákból már kedden kiszállítottak a Heim Pál országos gyermekgyógyászati intézetbe, ott néhányan már meg is kapták az oltást. Az első oltásoknál az M1 Híradó stábja is ott volt, gyerekekkel és szüleikkel készített interjút.

Nagyon szeretném megkapni az oltást, hogy ne kerüljek kórházba és járhassak iskolába – mondta Ádám, aki nagyon bátran viselte a szurit.

Édesanyja a közmédiának elmondta, hogy nem volt számára kérdés, hogy gyermekének kérje-e az oltást.

– Egészségügyi dolgozóként láttam, hogy mit okozhat a betegség akár gyerekeknek és a nagyszülőket is védeni szeretnénk – mondta.

Kapcsolódó tartalom

A gyerekek Pfizer vakcinát kapnak, a felnőtt adag egyharmadát. Az injekciót azonban csak előzetes regisztráció és időpontfoglalás után lehet kérni.

Eddig már 38 ezren regisztráltak az 5-11 éves gyermekek oltására, közülük 16 ezren pedig már az időpontot is lefoglaltak. 77 kórházban indult el ma az oltás – közölte a területi közigazgatásért felelős államtitkár. György István az M1 Híradónak azt mondta: az ezzel egy újabb mérföldkőhöz érkezett az oltási program.

“Most 69 ezer gyermek beoltására elegendő oltóanyag van Magyarországon, annak azt javaslom, hogy minél előbb regisztráljon és foglaljon időpontot vagy a házi gyermekorvosával egyeztetve kérje az oltás beadását” – mondta.

Ajánljuk még