logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elfogták a New York-i metróban elkövetett lövöldözés gyanúsítottját

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bakondi: Egyre agresszívebbek a kerítést ostromló migránsok

Egyre gyakoribb, hogy – a hétfőn éjszaka Mórahalmon történt balesethez hasonlóan – a csoportokban közlekedő illegális migránsok figyelmen kívül hagyják a hatóságok felszólítását – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György az M1 Ma reggel című műsorában hozzátette: a mórahalmi tragédiánál sem állt meg a hatóság felszólítására a sofőr, aki elvesztette uralmát a nagy sebességgel haladó jármű felett, amely emiatt felborult és falnak ütközött. A balesetben hét ember életét vesztette, a többiek pedig súlyosan megsérültek. Az esemény rendkívüli figyelmeztetés arra, hogy milyen súlyos következményekkel járhat az illegális migráció –emelte ki a főtanácsadó –, éppen ezért fontos ennek még az unió határai előtti megállítása és a kibocsátó országok támogatása.

Kapcsolódó tartalom

A csoportok egyre gyakrabban agresszívek a hatóságokkal, megdobálják a járőröket, esetenként megrongálják a technikai felszereléséket is – közölte.

A hatósági felszólítások figyelmen kívül hagyása a menekültté nyilváníthatóság kizárását eredményezi – hangsúlyozta Bakondi György.

 

Ajánljuk még