logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Várakozásokon felüli eredményt hozott a kormány oltási kampánya

Sikeresen zárul itthon az oltási akció. Az elmúlt három hétben 1,3 milliónál is többen kérték a koronavírus elleni vakcinát, ami jóval meghaladja a korábbi várakozásokat. Túlnyomórészt a harmadik oltást vették fel az emberek, de sokan kérték az első vakcinát is. Oltási akciónapok lesznek a jövőben is, amikor ugyanúgy időpontfoglalás nélkül lehet kérni a vakcinát, mint az elmúlt napokban. Szakemberek továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy vegye fel az oltást – hangzott el az M1 Híradójában.

Az oltási akciók lezárulnak. Ezután csak oltási akciónapok lesznek, de oltást továbbra is lehet kérni az oltópontokon előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül. A szakemberek mindenkit arra kérnek: akkor is kérjék a koronavírus elleni oltást, lehetőleg minél hamarabb.

Kisvárdán – az országos adatokhoz hasonlóan – a legtöbben a harmadik oltást kérték az oltási akcióhetek alatt. Ez az ország egyik legkisebb kórháza: a héten több mint ezren kaptak oltást. Az intézmény főigazgatója szerint továbbra is sok az intenzív ellátásra szoruló beteg és vannak, akiket már nem tudnak megmenteni. A súlyos betegek és az áldozatok legtöbbször oltatlanok.

Az oltási akcióban a legtöbben a megerősítő, harmadik oltást vették fel, amely mindenkinek javasolt, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

„Azt még nem lehet tudni, hogy az omikron enyhébb variáns-e a deltánál, de az biztos, hogy fertőzőképesebb”

– nyilatkozta Kacskovics Imre, az ELTE természettudományi karának dékánja az M1-nek. Szerinte érdemes a rosszabb forgatókönyvre készülni.

Várakozásokon felüli eredményt hozott a kormány oltási kampánya, rengetegen voltak az első oltási akcióhéten, olyanok is, akik előtte egyik injekciót sem vették fel. A kormány ezért további két héttel hosszabította ezt a lehetőséget, ezzel párhuzamosan pedig több kórházban vasárnap is megemelt kapacitással várták az érkezőket.

A kormány most is arra hívja fel a figyelmet, hogy

mindenkinek javasolt a harmadik, emlékeztető oltás, mert ezzel ismét 80–90 százalékra emelhető a védettségi szint.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még