logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mutatjuk, hogy az ország melyik részén zárul havazással a hét

| Szerző: hirado.hu
A Dunántúlon általában több órára kisüt a nap, a Dunától keletre erősen felhős vagy borult marad az ég. A nagyobb mennyiségű csapadék a Dél-Alföldön hullhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.
(Forrás: OMSZ)

Vasárnap a Dunántúlon feloszlik a rétegfelhőzet nagy része, általában több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A Dunától keletre erősen felhős vagy borult marad az ég. Elsősorban a Tiszántúlon és a Duna-Tisza köze keleti felén számíthatunk többfelé esőre, helyenként havas esőre, hóra, majd a délutáni, esti óráktól egyre inkább havazás lesz a jellemző.

A nagyobb mennyiségű csapadék a Dél-Alföldön hullhat. Az északi, északnyugati szél az ország nagy részén viharossá fokozódik, amely helyenként hófúvást okozhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. Késő estére -4 és +2 fok közé hűl le a levegő.

(Forrás: OMSZ)

Estétől hajnalig az ország keleti felén, harmadán erősen felhős vagy borult marad az ég, eközben nyugat felől a Dunántúlon is megnövekszik a felhőzet. A kettő között általában derült idő várható. A keleti országrész felett lévő havazás fokozatosan gyengül, szűnik.

(Forrás: OMSZ)

Hajnaltájt az Alpokalján is előfordulhat gyenge eső, havas eső. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz erős, viharos, amely helyenként hófúvást is okozhat, majd fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és +1 fok között alakul, a derült, szélcsendes északi völgyekben lesz a leghidegebb.

Ajánljuk még