logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Végső búcsút vettek Oszter Sándortól

Családja, barátai, pályatársai és tisztelői körében végső búcsút vettek Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésztől szombaton a Farkasréti temetőben.

A búcsúztatáson felolvasták Orbán Viktor miniszterelnök gyászoló családnak írt levelét, amelyben a miniszerelnök hangsúlyozta: sok színész vágyik olyan szerepre, ami miatt már életében legenda lesz. Oszter Sándor számára ez volt Rózsa Sándor figurája, sokak számára ő mindörökké a betyárok királya marad, az elmúlt évtizedek során azonban bebizonyította, hogy messze több annál és színpadon és filmben is bármit el tudott játszani.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere búcsúlevelében azt hangsúlyozta, hogy páratlanul gazdag színészi pályája során Oszter Sándor mindvégig szilárd értékrend mentén vallott hazáról, nemzetről, büszkén megélve és vállalva magyarságát, ápolva kulturális örökségünk hagyományait.

Kapcsolódó tartalom

Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében búcsúzott a tragikus hirtelenséggel életének 73. évében elhunyt színésztől. Oszter Sándor színművész az életben és művészetében is az egészet akarta, nem érte be a pótlékkal, mellékessel, nem félt az igazat és a teljességet keresni – hangsúlyozta.

Pályatársak nevében búcsúzott a színésztől Bodrogi Gyula, aki azt hangsúlyozta: a halál nem illik Oszter Sándorhoz, róla mintázni lehetett az életet.

„Tudtál tenni, tudtál lenni, tudtál szeretni, nem szeretni, tudtál úgy élni, mintha élnél és tudtál játszani a halállal” – hangsúlyozta.

Nekünk akik itt maradtak, mindig fájdalmas a búcsúzás. Nem azért, amit elmondtunk vagy megtettünk, hanem azokért a szavakért és tettekért, amelyről azt gondoltuk, hogy ráérünk arra még – búcsúzott a család nevében Popovics Tamás.

Ajánljuk még