logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nagy értékű rablás nyomozását zárta le a rendőrség

Több mint tíz évvel ezelőtti, húszmillió forint értékű rézhulladékrablás nyomozását zárta le a napokban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) – közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

Azt írták: a nyomozók 2011 áprilisában rendelték el a jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatti nyomozást.

A nyomozás adatai szerint K. István rávette egyik ismerősét, hogy a munkahelyén ártalmatlanítsa a biztonsági őrt, majd lopjon el egy rakománnyal teli kamiont.

G. Gábor két társa bevonásával elvállalta a rablást. 2011. április 27-én éjjel a kerítésen át bemásztak egy zuglói fuvarozócég telephelyére. Cs. Zsolt berúgta a portásfülke ajtaját, majd T. Györggyel leteperték az idős, rokkantnyugdíjas biztonsági őrt és a szomszédos szobában egy székhez kötözték. Ezután egy vascsővel fenyegetve követelték tőle az egyik kamion kulcsát. Az őr az eset során könnyű sérülést szenvedett.

A gyanúsítottak megpróbálták elvinni a kamiont, de az nem indult be, így a telephelyen parkoló másik járműből átszereltek két akkumulátort. Ezután a kamionnal és az ahhoz kapcsolt vontatmánnyal – 23,5 tonna rézhulladékkal – elhajtottak.

A kamiont a rendőrök még aznap megtalálták az M1-es autópálya zsámbéki lehajtójánál. A gyanúsítottak egy társa, H. Gábor biztosított egy másik teherautót, amivel továbbvontatták a szállítmányt egy Sárbogárd melletti tanyára. G. Gábor pár nappal később egy fővárosi fémtelepen adta le a rakományt. Az öt férfi a rézért kapott húszmillió forintot elosztotta.

A fővárosi rendőrök a nyomozás eredményeként 2014. május 6-án különösen nagy értékre elkövetett rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki G. Gábort, aki akkor tagadta tettét. Vele szemben elkülönítették és lezárták a nyomozást, tettéért a bíróság 8 év börtönbüntetést szabott ki. Ezt követően a nyomozók tovább dolgoztak társainak felkutatása és felelősségre vonása érdekében.

Ennek eredményeként K. Istvánt 2020. szeptember 21-én rablás bűntett felbujtójaként, Cs. Zsoltot és T. Györgyöt 2020. szeptember 24-én különösen nagy értékre elkövetett rablás, H. Gábort pedig 2020. október 1-jén orgazdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként; beismerő vallomást egyikük sem tett.

A tíz évvel ezelőtti nyomozást végül kedden zárták le a nyomozók. Az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek – olvasható a rendőrségi közleményben.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még