logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kábítószer-kereskedő bűnszervezet tagjait fogták el Heves megyében

Kábítószer-kereskedő bűnszervezet tagjait fogták el Heves megyében, a bíróság szombaton elrendelte az öt ember letartóztatását – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az egri nyomozók a megyei főkapitányság munkatársaival együttműködve négy helyszínen egyszerre tartottak akciót, és fogták el a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított öt embert – tájékoztatott Szabó Boglárka.

A rendőrség információja szerint egy 51 éves nő és vele egyidős férje, valamint egy 45 éves férfi megállapodott abban: két egri lakostól kábítószert vásárol, majd azt saját lakókörnyezetében továbbértékesíti.

A pétervásárai házaspárnál tartott házkutatáskor készpénzt, arany ékszereket, műszaki cikkeket, személygépkocsit, valamint 29 csomagnyi kábítószergyanús zöld növényi származékot foglaltak le.

Harmadik, ugyancsak Pétervásárán élő társuk otthonában is találtak kábítószergyanús zöld növényi származékot.

Ezzel egy időben a bűnszervezet negyedik tagjánál, a 47 éves B. Kálmánnál Egerben több csomagnyi zöld színű növényi származék mellett egy fegyvernek látszó tárgyat is találtak. Az ötödik gyanúsítottól, a 23 éves M. Krisztiántól készpénzt, továbbá egy személygépkocsit, arany ékszereket és műszaki cikkeket foglaltak le, amelyeket a bűncselekményből származó pénzből vásárolhattak – közölte a sajtóreferens.

Az elsődleges szakértői vélemény szerint a rajtaütés három helyszínén talált növényi származékok pszichotróp anyagnak minősülnek. A nyomozó hatóság az öt embert őrizetbe vette, a bíróság pedig szombaton elrendelte letartóztatásukat.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még