logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zárt furgonban szállított migránsokat egy embercsempész, letartóztatták

Letartóztatott a Budakörnyéki Járásbíróság egy külföldi embercsempészt, aki egy szűkös furgonba zsúfolt össze illegális bevándorlókat, hogy Ausztriába szállítsa őket. A járművet pénteken az inárcsi pihenőhelynél ellenőrizték a rendőrök.

A Budapest Környéki Törvényszék közölte: a gyanúsított 2021 novemberében egy hirdetésre jelentkezve vette fel a kapcsolatot egy emberrel, aki illegális határátlépők szállításával bízta meg, egy-egy fuvarért 4000 euró fizetséget ígért neki.

A sofőr csütörtökön kisteherautóval érkezett Szeged külterületére, ahol 15 illegális bevándorló rejtőzködött. Miután beszálltak a rosszul szellőző, zárt raktérbe, a jármű elindult velük a magyar-osztrák határ felé. Útközben azonban az inárcsi pihenőhelynél a rendőrség igazoltatta a kisteherautó sofőrjét, a hatóság emberei pedig a sofőrt és utasait is elfogták.

A sofőr ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt eljárást indított a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Budakörnyéki Járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal részben egyetértve – elrendelte a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb 2022. január 10-ig. A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette. Mivel a védő nem volt jelen, a végzés nem végleges, de végrehajtható.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még