logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egyre többfelé válhatnak korcsolyapályává az utak

| Szerző: hirado.hu
Az Országos Meteorológiai Szolgálat első- és másodfokú figyelmeztetést is kiadott ónos eső veszélye miatt.
(Forrás: OMSZ)

Csütörtökön keleten is megnövekszik a felhőzet, így általában borult lesz az ég, csak estétől nyugaton lehet némi szakadozás. Sokfelé, de a keleti megyékben csak estétől várható csapadék.

A Dunántúl északnyugati részein tartós, kiadós havazásra, kissé délebbre vegyes halmazállapotú csapadékra, míg a délkeleti, keleti részeken döntően esőre kell számítani. 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó friss hó hullhat.

(Forrás: OMSZ)

Reggel, kora délelőtt többfelé átmeneti jelleggel ónos eső is eshet. Emiatt az OMSZ első- és másodfokú figyelmeztetést is kiadott.

(Forrás: OMSZ)

Napközben a Dunántúlon egyre többfelé vált át a halmazállapot havas esőre, majd hóra, így estére a Dunántúl nagyobb része fehéredhet ki, a nyugati megyékben vastag hóréteg is kialakulhat.

(Forrás: OMSZ)

A Dunántúlon az északi, másutt a keleties szelet kísérhetik élénk, olykor erős széllökések. Délutántól a Tiszántúlon délire fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 0 és +8 fok között alakul, az Alpokalján lesz a hidegebb. Késő estére -2 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este a Dunántúlon már szakadozottabb lesz a felhőzet, míg keletebbre erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadékzóna kelet felé vonul, a Duna-Tisza közén is egyre nagyobb területen várható vegyes halmazállapotú csapadék, míg a keleti határszélen végig esőre lehet számítani.

(Forrás: OMSZ)

A nyugati, délnyugati szél időnként megélénkülhet, a péntek hajnali órákban viszont már mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -6 és + 3 fok között alakul, keleten lesz enyhébb az idő. A nyugati gyengébben felhős, szélcsendes, hófödte tájakon akár -10 fok köré is lehűlhet a levegő.

 

Ajánljuk még