logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Suhanj tovább, Mecky, a Csillagok útján!” – Megható sorokkal búcsúztatják barátai és kollégái Kóbor Jánost

| Szerző: hirado.hu
A hazai zenei élet kiválóságai közös fotókkal, felidézett emlékekkel és megható idézetekkel emlékeznek meg közösségi oldalaikon az énekesről.

Rövid betegség után életének 79. évében hétfőn elhunyt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja – tudatta a zenekar a Facebook-oldalán hétfőn.

Barátai és kollégái a közösségi oldalukon emlékeztek meg az énekesről:

Presser Gábor

Közös fényképpel búcsúzott Kóbor Jánostól egykori omegás társa, Presser Gábor.

Vajon mi van a papíron? Az biztos, hogy dalszöveg, valami kézzel írott. Az írógéppapírnál kicsit kisebbnek látszik. Biztos, hogy stúdióban vagyunk, azt sejtem, a Tízezer lépés lemez felvételei idején készülhetett a fotó. Nincs a képen semmi rossz, két ember dolgozik. De ha ránézek, elfog a szomorúság. Melyik dal lehet? Már nem tudjuk meg soha.
Jaj, Mecky🖤

Tankcsapda

A Tankcsapda egy Omega-szám címét kölcsönözve egy közös fotó kíséretében annyit írt: Életfogytig rock and roll…

Republic

Isten Veled, Mecky!

Végén a tört varázslat, egy mozdulat
Le a színpadról újra a földre
Újságok foltja fénylik, minden kihalt
Ez az este elmúlt örökre

A világon annyi ember él
S én fáradtabb vagyok mindenkinél
Nézem egy gyűrt fotónkat, a földön hever
Aztán felkapja lágyan a szél.

Rúzsa Magdolna

Elment egy LEGENDA – írta Rúzsa Magdolna.

Koncz Zsuzsa

Az énekesnő posztjában két fotót tett közzé: az egyik még a hatvanas években készült, amikor az Omega együttes kísérte az énekesnőt. Mint írta, együtt kezdték a pályát a Műegyetem Szentháromság téri, hajdani koleszának a színpadán.

„Te csodált egyetemista voltál, én kis gimis. A zongoránál Benkő Laci, a dobnál Laux Józsi. Végtelen szomorúság nekem és mindnyájunknak, hogy te is elmentél, hogy az Omega immár az égi mezőkön koncertezhet csak. Mecky, drága, jó utat! Hiányozni fogsz.”

Bodnár Tibor

A Ladánybene 27 vezetője azt írta: Suhanj tovább, Mecky, a Csillagok útján!

„Az Omega egész kis kölyökkorom óta jelen volt az életünkben. Egy mono táskalemezjátszón hallgattuk az Időrablót, az Élő Omegát vagy a Nem tudom a neved című lemezt. Megrendített Mihály Tamás és Benkő Laci halála, és most Kóbor János Mecky távozása. Azt hiszem, nemcsak az Omegát, a zenekar három alapvető és emblematikus tagját vesztettem el, hanem egy kicsit a rock öröklétébe vetett hitemet is.”

Molnár Ferenc Caramel

Az igazi Legendákat soha nem feledjük! Élő Legenda volt Kóbor János! Kimondhatatlanul nagy veszteség, hogy elment. Ma tényleg nincsenek szavak… Részvétem minden szerettének!

Bródy János

Bródy János, aki két Omega-lemez (Csillagok útján; Gammapolis) szövegeit jegyezte, az Ezüst eső című szám szövegével búcsúzott.

Scorpions

Az Omega együttessel a hetvenes évek óta barátságot ápoló német Scorpions együttes Facebook-oldalán emlékezett meg Kóbor Jánosról.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SCORPIONS (@scorpions) által megosztott bejegyzés

Kóbor János emlékére a Városligeti Műjégpályán hétfőn délutántól az Omega dalai szólnak.

Ajánljuk még