logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy szertelen kiskutya „neveléséért” három havi elzárást kér az ügyészség

| Szerző: hirado.hu
A bántalmazott kutya nyüszítésére egy szomszéd figyelt fel, aki értesítette a rendőröket. A kutya combcsonttörést és más sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a kutya gazdáját, egy 31 éves férfit, állatkínzás vétségével vádolja és vele szemben elzárást indítványoz – áll Magyarország ügyészségének közleményében.

A vádirat szerint a férfi 2020. július 16-án napközben hazaért a VII. kerületi lakóhelyére, amikor észlelte, hogy a kb. 1 éves, kistestű kutyája lerágta a falvédőt, illetve több helyre odavizelt, ezért dühös és agresszív lett. Az indulat hevében legalább 15 percen keresztül üvöltözött és bántalmazta a kutyát, testszerte, több alkalommal, nyitott tenyérrel megütötte.

A bántalmazás és agresszív kiabálás miatt a kutya az ágy alá menekült és ott félelmében, valamint a bántalmazás következtében keletkezett fájdalmai miatt hangosan nyüszíteni kezdett. Az egyik szomszéd figyelt fel az állat hangos nyüszítésére és értesítette a rendőrséget.

A bántalmazás következtében a kutya testszerte véraláfutásos sérüléseket, valamint combcsonttörést szenvedett. A combcsonttörés a kutyának megfelelő orvosi beavatkozás hiányában maradandó egészségkárosodást okozhatott volna.

A 31 éves férfival szemben a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség állatkínzás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, és vele szemben elzárás büntetést indítványozott. Az elzárás leghosszabb tartama a törvény szerint 90 nap, amit büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

Ajánljuk még