logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Figyeljetek rá, ebből a gyerekből nagy bajnok lesz!” – hétfőn mutatja be Milák Kristófról szóló filmjét az M4 Sport

| Szerző: hirado.hu
A jóslat című film megjelenése előtt Milák Kristóf interjút adott az M4sport.hu-nak, amelyben elmondta, hogyan élte meg a négy éven át tartó forgatást, mit tanult önmagáról a róla készült filmből, de őszi edzőváltásáról, új céljairól és egy rá váró operációról is beszélt. A pillangóúszás új királya kitért arra is, hogy nemrég koronavírusos lett, ami miatt nem állhat rajtkőre a decemberi rövidpályás világbajnokságon.

Az M4 Sport december 6-án, 22:20-kor mutatja be a Milák Kristóf: A jóslat című, saját gyártású dokumentumfilmjét – közölte az M4sport.hu.

Az olimpiai bajnok interjút adott az M4sport.hu-nak a filmpremier előtt, amelyben elmesélte, milyen volt megélni a négy éven át tartó forgatást.

Milák Kristóf elmondta, hogy novemberben elkapta koronavírust, és egy élsportolónak, aki a testéből él, erre oda kell figyelnie, mert ha nem veszi komolyan, a későbbiekben súlyosabb problémák jelentkezhetnek. Ezért nem vesz részt a decemberben, Abu-Dzabiban megrendezendő rövidpályás úszó-világbajnokságon sem.

Kitért arra is, hogy a decemberi pihenési időszakban orrsövény- és orrmandulaműtétje lesz, s ezzel megoldódik az az egészségügyi probléma, ami három-négy éve nagy befolyással van a mindennapjaira és a teljesítőképességére.

Korábban már beszélt asztmájáról az egyik Youtube-csatorna Time-out podcastjában. Ebből kiderült, hogy a fiatal úszótehetség 2021 eleje óta asztmapipát használ, ez azonban csak átmenetileg biztosít számára megoldást. Milák bízik abban, hogy a decemberben esedékes műtétek után sokkal könnyebben tud majd levegőt venni, és így az edzés is könnyebb lesz számára.

A volt edzőjét, Selmeci Attilát érintő kérdésre Milák Kristóf úgy válaszolt, hogy a kettőjük között kialakult nézeteltérések csak rájuk tartoznak.

„Semmi értelme ilyenekről a média nyilvánossága előtt beszélni, senkinek nem jó, nem hoz eredményt, nincs benne profit” – fogalmazott az interjúban.

A jóslat című filmből kiderül, milyen volt a kapcsolat az úszó és az edző között, és mi vezetett végül a szétváláshoz.

Az olimpiai bajnok úszó ezután Virth Balázst kérte fel edzőnek – aki többek között Kapás Boglárka felkészítője is –, hogy segítse további pályafutását. Az edző rövid gondolkodási idő után elfogadta a felkérést, mivel „érzi magában azt a tudást és lelkedesedést, amivel további sikereket érhet el Milák Kristóffal együtt”.

A dokumentumfilmtől az élsportoló azt reméli, hogy minden olyan ember hasznára lesz, aki hasonló út előtt áll, legyen akár sportoló, szülő vagy edző.

A négy éven át tartó film forgatását Sós Csaba szövetségi kapitány 2017-es jóslata indította el, amikor Milák Kristóf első magyar bajnoki címe után azt mondta: „figyeljetek rá, ebből a gyerekből nagy bajnok lesz még.”

„Végignéztem a filmet, és rájöttem, milyen iszonyatos súly volt rajtam, milyen sok táskát cipeltem a hátamon” – hangsúlyozta a fiatal sportoló. Kiemelte, hogy a filmforgatás nem akadályozta a versenyekre való felkészüléseiben. Sőt, mentálisan segítséget nyújtott számára a készülő film, hiszen végignézhette, hogy milyen személyiségváltozáson ment keresztül ez időszak alatt. Nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy a filmnek lesz folytatása.

Milák Kristóf a 2024-es párizsi olimpiával kapcsolatos remémnyeiről is beszélt. Tokió olimpiai bajnoka szerint

minden lehetősége adott ahhoz, hogy megszerezze az aranyérmet, éppen ezért azt is tűzte ki célul.

Ajánljuk még