logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rekordösszeg gyűlt össze egy hónap alatt a Jónak lenni jó!-ban

| Szerző: hirado.hu
Páratlanul nagy összeg gyűlt össze a Jónak lenni jó! adományvonalán egy hónap alatt. Az idén a covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány munkáját támogató nagyszabású jótékonysági kampányban – több mint 140 ezer hívásnak és sms-nek köszönhetően – meghaladta a 70 millió forintot az adományvonalra érkezett felajánlások összege. A 10 éves múltra visszatekintő karitatív akció történetében ez rekordnak számít.

A korábbi Jónak lenni jó! akciók azonos időszakában még sohasem gyűlt össze akkora összeg, mint az idei kampányban. A 1357-es adományvonalra befutott, több mint 140 ezer hívásnak és sms-nek köszönhetően meghaladta 70 millió forintot a felajánlások összege.

A jubiláló karitatív akció kedvezményezettje idén a Regőczi Alapítvány, az Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita asszony által életre hívott szervezet, amelynek missziója, hogy személyre szabott gondoskodást biztosítson a koronavírus-járvány idején árván vagy félárván maradt magyar gyermekeknek. Idén két olimpiai bajnok vívónk, Nagy Tímea és Szilágyi Áron jószolgálati nagykövetként segíti a Jónak lenni jó!-t.

Az összefogás a hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek számít, amelynek révén az elmúlt kilenc évben csaknem 1,7 milliárd forint juthatott el a rászorulókat segítő szervezetekhez. A korábbi években olyan világsztárok csatlakoztak korábban az akcióhoz, mint Bud Spencer, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Brad Pitt, Jean-Paul Belmondo vagy Lewis Hamilton. Az adományvonal az év végéig elérhető. Egy hívás és sms továbbra is 500 forintot jelent. A mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon elérhetők a kampány további részletei, valamint tárgyi adományok is megvásárolhatók.

A közmédia jótékonysági akciója december 19-én egész napos műsorfolyammal zárul.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még