logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Havas tájak között indulhat útjának a Mikulás

| Szerző: hirado.hu
Advent második vasárnapja csapadékosan telik, ráadásul több hullámban számíthatunk eső, vegyes halmazállapotú csapadék, illetve északabbra havazás előfordulására is. A Mikulás vasárnap este az Északi-középhegységben már havas tájak között indulhat útjának, délebbre viszont jobb ha esernyőt is visz magával.

Nagyrészt borult lesz az ég. Északkeleten a nap első felében átmenetileg szűnik a csapadék, máshol sok helyütt számítani lehet reggel az északi megyékben még inkább havazásra, majd ott is havas esőre, esőre, melyet késő délutántól, estétől – a délkeleti, keleti megyék kivételével – egyre többfelé hó válthat fel ismét, ugyanakkor nyugat felől csökken a csapadék kiterjedése, illetve mennyisége – írja az Országos Meteorogiai Szolgálat. 

(Fotó: met.hu)

A keleti, majd a Dunántúlon az északi szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 6 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket. Késő estére -2 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Estére borult marad felettünk az ég. A csapadékzóna fokozatosan északkelet felé mozog, miközben nyugat felől megszűnik a csapadék. Az esőt egyre nagyobb területen ismét havas eső, havazás válthatja, de várhatóan a keleti, délkeleti megyékben végig folyékony marad a halmazállapot. A szél többnyire mérsékelt lesz, csak az Észak-Dunántúlon élénkül meg az északnyugati légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között alakul.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még