logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hétvégén is megkaphatja az oltást időpont és regisztráció nélkül

A hétvégén is folytatódik az oltási akció, reggel hét és este hét óra között bárki időpontfoglalás és regisztráció nélkül kérheti a vakcinát országszerte több mint száz helyszínen. A kormány közben újabb egy héttel meghosszabbította a kampányt, emellett minden településen lesz oltási akciónap. A cél a lakosság átoltottságának növelése és egy újabb járványhullám megelőzése – közölte az M1 Híradója.

Alig múlt el tizenkét éves az M1 által bemutatott szolnoki kisfiú, de már kérték szülei a beoltását. Nem csak szerettei, ő maga is nagyobb biztonságban érzi így magát.

De nemcsak a gyerekek, hanem szinte bárki megkaphatja a koronavírus elleni vakcinát most már előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül. Második hete tart az oltási akció.

Sok a dolguk az oltóorvosoknak Székesfehérvárott. Azt mondják,

hétvégén is sokan kérik a vakcinát.

„Életet ment, életeket ment, és mindannyiunk dolgát megkönnyíti, hogyha kihasználják ezt a lehetőséget, hogy reggel héttől este hét óráig hétvégén is lehet jönni” – mondta Reiber István a Fejér Megyei Szent György Kórház járványügyi főmunkatársa.

Eddig több mint kétmillió-hatszázezren kapták meg a harmadik injekciót, ez a lakosság nagyjából 27 százaléka. Az arány kiemelkedő az uniós átlaghoz képest is, amely nem éri el a tizenegy százalékot.

A miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában beszélt arról, hogy azért, hogy tovább emelkedjen az átoltottság,

újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akciót,

azaz továbbra sem kell majd előzetesen regisztrálni és időpontot foglalni. A miniszterelnök kiemelte: emellett felkérték az operatív törzset, hogy dolgozzon ki egy újabb oltási tervet.

„Az elkövetkező másfél hónapban minden településen, tehát minden településen oltási akció napokat szervezünk és erről személyesen mindenkit értesíteni fogunk. Azt várom, hogy ettől a harmadik oltást felvevők száma az rakéta sebességgel növekszik majd – fogalmazott Orbán Viktor.

A kormány azt tervezi, hogy e-mailben, sms-ben, levélben mindenkit meg fognak keresni akinek lejár a védettségi ideje és megkérik őket, hogy vegyék fel a harmadik oltást.

Címlapképen: Egy nő megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját a gyöngyösi Bugát Pál Kórház oltópontján 2021. december 3-án (fotó: MTI/Komka Péter)

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még