logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Planet 2021 – Áder János: A cselekvés lehetőségeit mutatja meg a rendezvény

A Planet 2021 Budapest nem riogatni akar, hanem megmutatni, hogy a környezet védelmében mindenki tehet valamit – mondta Áder János pénteken, miután megtekintette a rendezvény fenntarthatósági közönségprogramját.

Az államfő kifejtette, hogy a Your Planet összesen több mint 120 oldalnyi kísérő szöveggel mutatja be az emberiség hatását a környezetre, a fenntarthatóság lehetőségeivel együtt. Hozzátette, hogy néhány óra alatt ennyi tudás megerőltető lenne, de a hanghatások és látványelemek jelentősen megkönnyítik a befogadást.

Kapcsolódó tartalom

Az élményszerzés fontos, de ennél is fontosabb tudásvágyat ébreszteni a környezetvédelem iránt, különösképp a gyermekekben – hangsúlyozta.

Áder János azt reméli, hogy a látogatóknak eszükbe jut mindaz, amit itt átéltek, ha később bármilyen helyzetben szembesülnek a környezetvédelem kérdéseivel. A helyszíni visszajelzések alapján a közönségprogramok fölkeltették a látogatók érdeklődését, és megmutatják, hogy nem érdemes fölöslegesen vásárolni, a kelleténél többet fogyasztani, még több hulladékkal terhelni a környezetet – mondta az államfő.

Ajánljuk még