logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Néhol hó is hullhat, de egyre többfelé süt ki a nap

| Szerző: hirado.hu
Délelőtt északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen naposra fordul az idő. Legtovább a keleti harmadban, egy összeáramlási zóna mentén maradhat felhős az ég – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
(Fotó: met.hu)

A frontális csapadékzónából egyre inkább a Tiszántúlon fordulhat elő eső, havas eső, esetleg havazás, majd a déli órákra ott is megszűnik a tartós csapadék. Ezt követően napközben az összeáramlási zóna mentén alakulhat ki zápor, hózápor.

A délelőtt még nagy területen élénk, erős északnyugati, északi szél délutántól fokozatosan mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul. Késő estére -7 és 0 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)

Estére az ország legnagyobb részén kiderül az ég, majd az éjszaka második felében nyugat felől elkezd megnövekedni a magasszintű felhőzet. Foltokban kialakulhat köd, zúzmarás köd. Csapadék nem valószínű.

(Fotó: met.hu)

Gyenge lesz a légmozgás, hajnaltájt az északnyugati tájakon kezd megélénkülni a délies szél. Hajnalban országos fagyra számíthatunk, általában -2 és -8 fok közötti értékekkel, azonban a fagyzugokban helyenként -10 fok alá hűlhet le a levegő.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még