logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bagdy Emőke: A Duna-díj életem megerősítése

| Szerző: hirado.hu
Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus kapta idén a Duna-díjat. A közmédia elismerését minden évben olyan szervezet vagy közéleti személyiség kapja, aki sokat tett a közösségért, a magyarság megmaradásáért. A díjat tizedik alkalommal adták át.

A Duna-díjat 2012-ben alapították, a Duna Televízió indulásának 20. évfordulójára, azzal céllal, hogy kifejezzék elismerésüket mindazon szervezeteknek és személyeknek, akik munkájukkal, alkotásukkal elősegítették a nemzet megmaradását.

Dobos Menyhért az M1-en elmondta, kitüntetést először Csoóri Sándor író, költő, a Duna Televízió egyik alapítója vehette át, őt követte Sára Sándor, a Duna Televízió első elnöke, majd Tőkés László református lelkész, európai parlamenti képviselő. Bagdy Emőke ebbe sorba illeszkedik bele – mondta.

Bagdy Emőke tevékenységével nagyon sokat tett a családokért, a gyermekek védeleméért, illetve a hagyománylányaink megőrzéséért is nap mint nap fáradozik. Mindez pedig azért fontos, mert a gyerekek, a jövő generáció, a hagyományaink jelentik a megmaradásunk zálogát – mondta.

Ez a díj az életem megerősítése, hogy az az út, amit már fiatalkorom óta követek, azok az eszmék amikért évek óta küzdök, helyesek– mondta Bagdy Emőke.

Kapcsolódó tartalom

Bagdy Emőke elmondta, a koronavírus-járvány kezdete óta mindent megtesz azért, hogy bátorítsa mindazokat, akik félelmi gyökerű, különböző bántalmakban szenvednek, és elutasítják például a koronavírus-oltást, vagy akár a vakcina hatékonyságát is tagadják.
Hozzátette, valójában itt egy lelki mechanizmusról van szó, ezért lelkileg kell azok mellé állni, akik elutasítják az oltást.

Ezekben a nehéz időkben életbátorságra, kitartásra, reményre és hitre van szükségünk. És mindezek közül talán a hit a legfontosabb, mert a hit az az általános emberi képességünk, amely segítségével még a legnehezebb, legkilátástalanabb helyzetekben is képesek vagyunk talpra állni – emelte ki.

 

Ajánljuk még