logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A meleg Mikulás után transznemű Szűz Máriával sokkolnak az LMBTQ-aktivisták

| Szerző: hirado.hu
„Már régen találkoztunk ennyire ocsmány, gusztustalan provokációval, ami a hitünket, vallásunkat, meggyőződésünket érte” – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a hirado.hu-nak a norvég posta reklámjával kapcsolatban, amelyben a Mikulást homoszexuálisként ábrázolták. Közben nagy felháborodást váltott ki Európában, hogy az egyik LMBTQ-magazin címlapján transznemű Szűz Máriaként pózol az Európai Parlament LMBTQ-ügyi nagykövete – számolt be az M1 Híradója.

Transznemű Szűz Máriaként pózol az Európai Parlament LMBTQ-ügyi nagykövete – számolt be a hirado.hu.

A portál bemutatta azt a fotót is, amelyen a szakállas Riccardo Simonetti transznemű Szűz Máriának öltözve áll, mellette pedig egy fekete férfi, mint Jézus nevelőapja, József. A kép egy LMBTQ-magazin címlapján jelent meg.

Az Európai Parlament LMBTQ-ügyekért felelős jószolgálati nagykövete közösségi oldalán is megosztotta a képet, amelyhez a következő kérdést fűzte: „Ha azt vesszük, hogy Jézus sem volt fehér, akkor akár azt is hihetjük, hogy a Szűz Máriának szakálla volt, nem?”

Ez pedig már a norvég posta idei karácsonyi reklámja. Az Amikor Harry találkozott a Mikulással című alkotásban egy férfi és a Mikulás között bontakozik ki romantikus kapcsolat, a reklám végén pedig szájon is csókolják egymást.

„Már régen találkoztunk ennyire ocsmány, gusztustalan provokációval, ami a hitünket, vallásunkat, meggyőződésünket érte”

fogalmazott Kövér László, az Országgyűlés elnöke a hirado.hu-nak nyilatkozva a norvég posta hirdetéséről.

Kapcsolódó tartalom

Kövér László hozzátette: két súlyosbító tényező is van a reklámmal kapcsolatban.

„Egyrészről, hogy egy állami intézményről van szó, tehát nem Soros Gyuri bácsi NGO-iról. Másodsorban, hogy ez a gyermekeinknek a legkedvesebb ünnepeinek az egyikét gyalázza meg. Tehát mindennek van határa, mondhatnánk, csak úgy látszik, hogy az aljasságnak és az abszurditásnak nincsen” – mondta.

Közben Brüsszel perrel fenyegeti Magyarországot az LMBTQ-vitában. Az Európai Bizottság két hónapot adott, hogy a magyar kormány lépjen a gyermekvédelmi törvény és az LMBTQ-mesekönyv ügyében. A bizottság csütörtökön azt közölte, hogy újabb szakaszba léptette a hazánk ellen kezdeményezett kötelezettségszegési eljárásokat.

Az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán kommentálta a vita folytatását.

Varga Judit kiemelte: Magyarország jogi érvek mentén, részletesen kifejtette az álláspontját, de az Európai Bizottság ezt rendre figyelmen kívül hagyja, és egyből ideológiai hadviselésbe kezd. „Minden európai uniós szerződés szerint amit Magyarország valaha elfogadott, aláírt és ratifikált, a gyereknevelés nemzeti hatáskörbe tartozik” – közölte a miniszter. Varga Judit hozzátette: az a leghelyesebb, ha az emberek népszavazáson döntik el a gyermekvédelemmel kapcsolatos vitát.

 

Ajánljuk még