logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tovább sértegeti az embereket Márki-Zay Péter: ezúttal ostoba szavazókról beszélt

| Szerző: hirado.hu
Csak a legostobább Fidesz-szavazók vehették magukra – ezt felelte Márki-Zay Péter a Híradónak arra a kérdésére, hogy mire célzott, amikor trágyával etetett gombákhoz hasonlította azokat, akik támogatják a kormány rezsicsökkentését. A baloldal miniszterelnök-jelöltje folyamatosan bírálja a rezsicsökkentést, amelyet átvágásnak és népbutításnak is nevezett. Szerinte inkább kevesebb áramot és gázt kell használni – közölte az M1 Híradója.

 

Az elmúlt hetekben folyamatosan bírálta az embereket 2013 óta segítő rezsicsökkentést Márki-Zay Péter. A baloldal miniszterelnök-jelöltje többször hangot adott annak, hogy az embereket szerinte a magasabb árakkal lehet spórolásra ösztönözni. Ez jelentené szerinte a valódi rezsicsökkentést.

A kormány által bevezetett árszabályozásra Márki-Zay Péter válogatott jelzőket használt: a rezsicsökkentést hol hatalmas átverésnek, hol pedig elhibázott, ostoba lépésnek nevezte.

Egy néhány napja nyilvánosságra került videóban pedig még ennél is tovább ment. Ebben a hódmezővásárhelyi polgármester a rezsicsökkentés támogatóit trágyával táplált gombákhoz hasonlította.

„Ez olyan, mint a migráció, ezzel meg lehet nyerni egy választást addig, amíg az embereket sötétben tartjuk, és trágyával etetjük, ahogy mondják Amerikában, hogy úgy tartanak, mint a gombát, sötétben tartanak és trágyával táplálnak. Addig amíg a választókat úgy tartjuk, mint a gombát, addig a rezsicsökkentéssel, a migrációzással és a többivel lehet választást nyerni.”

Márki-Zay Péter kedden újabb jelzővel egészítette ki azt, hogy mit gondol a kormánypárti szavazókról.

„Én egy sötétben, trágyán nevelt gomba vagyok, hogyha támogatom a rezsicsökkentést?” – tette fel a kérdést az M1 riportere.

„Hát nem tudom, hogy az ön szellemi képessége lehetővé teszi-e hogy tudjanak szöveget értelmezni” – válaszolt a politikus.

Az M1 riportere hiába szerette volna megtudni, hogy a trágyával etetett gombák hasonlattal mire célzott a baloldali miniszterelnök-jelölt, Márki Zay Péter először személyeskedve az újságíró értelmi képességeit vonta kétségbe

Kapcsolódó tartalom

„Csak a legostobább Fidesz szavazók vehették magukra” – így védekezett az ellenzéki miniszterelnök-jelöltje.

Ezután azokat is ostobának nevezte, akik a kormánypártok politikájának hisznek.

Nagy Ervin, a XXI. Század Intézetet elemzője szerint ezeknek a mondatoknak a tartalma túlmutat azon, hogy kommunikációs problémáról van-e szó. Ezek morális kérdések.

Morális kérdés, hogy egy politikus mit gondol a választókról, még akkor is, ha azok az ellenfél támogatói – mondta  Kossuth Rádióban.

„Márki-Zay Péter többször sértegette a Fidesz-szavazókat. Most viszont szintet lépett, mert minden olyan állampolgárt megbántott, aki a rezsicsökkentést támogatja. Ez a társadalom 80 százaléka felmérések szerint” – fogalmazott az elemző.

Nagy Ervin hozzátette: Márki Zay Péter ezzel beállt a baloldali kommunikációba, a rezsicsökkentés és az intézkedéssel egyetértők támadásával pedig nem a magyar állampolgárokat, hanem a baloldali nemzetközi multinacionális cégeket és a brüsszeli elitet képviseli.

Ajánljuk még