logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jakab István: Bige László műtrágyaár-emelésével félmillió magyar gazdát sújt

Félmillió magyar gazdálkodót sújt Bige László műtrágyát gyártó cégének hihetetlen mértékű áremelése – mondta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke sajtótájékoztatón, Egerben.

Jakab István emlékeztetett a Márki-Zay Pétert támogató milliárdossal kapcsolatban, hogy Bige László cége monopolhelyzetben van, amivel vissza is él. Hozzátette: hét éven át kartellezett, növelve ezzel az emberek kiszolgáltatottságát. A Gazdasági Versenyhivatal által kiszabott 14,1 milliárd forintos bírság jelzi a visszaélés mértékét – fűzte hozzá.

Jakab István arra hívta fel a figyelmet, hogyha a gazdák nem tudnak műtrágyát használni, az terméskiesést és áremelkedést okoz. A magas gázár ürügyén a vállalkozó egyszerűen megzsarolta a gazdákat – jelentette ki a Magosz elnöke.

Tisztességes vállalkozótól ez a zsarolás nem fogadható el – hangoztatta Jakab István. Ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) egyeztetve a Magosz és a NAK kéréssel fordult a kormányhoz, hogy a lehető leghatározottabban és következetesen járjon el, mert a helyzet így nem tartható. Várják ezért a további hatósági intézkedéseket.

Ajánljuk még