logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Planet 2021 – Kormánybiztos: Pozitívak a kiállítás első napjainak tapasztalatai

Pozitívak a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó első napjainak tapasztalatai – közölte az esemény lebonyolításáért felelős kormánybiztos a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című szerdai műsorában.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza.

.

Joó István azt mondta: az eseményen több mint 180 kiállító vesz részt, és eddig több mint száz országból érkeztek vendégek.

A kiállítás mellett az interaktív programok is sok látogatót csalogatnak, például be lehet ülni egy elektromos kisrepülőbe, megnézhetik az elektromos kukásautót és információt szerezhetnek az otthoni komposztálás lehetőségéről – fűzte hozzá.

Tudatta: a Jövő hősei címet viselő élményprogramot több mint 150 iskoláscsoport, 4600 diák látogatja majd meg, akik a programokon a leginnovatívabb módszerekkel tanulhatnak a Föld jelenlegi állapotáról, és hogy mit tehetnek a helyzet változtatásáért.

Kapcsolódó tartalom

A program kalandpark, színház és szabadulószoba keveréke, ahol a fiataloknak kérdésekre kell válaszolniuk, és információkkal gazdagodhatnak – tette hozzá Joó István.

Kitért arra is, hogy a világtalálkozó programjain több mint száz előadó szólal fel, ismertetik a problémákat, és technológiai megoldásokat mutatnak be azok megoldására.

Az expón részt vesz körülbelül 30-35 startup is, amelyek potenciális befektetőket találhatnak, mert nagy befektetési szervezetek is jelen vannak a kiállításon, amelyek lehetséges partnereket keresnek – mondta a kormánybiztos.

Címlapfotó: Planet 2021 Facebook-oldala

Ajánljuk még