logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Menczer: Brüsszel irányítani akarja a tagállamok migrációs politikáját

Brüsszel irányítani akarja az Európai Unió tagállamainak migrációs politikáját, és sokszínű, nyitott társadalmakat akar létrehozni a tagállamokban – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán a Facebook-oldalán a Brüsszel által elfogadott, 2021-2027-es időszakra vonatkozó bevándorlási akcióterv első két pontját értékelve.

Menczer Tamás a videóban ismertette:

a brüsszeli migrációs akcióterv első pontja szerint az integrációval és befogadással kapcsolatos munkát közös elvek és értékek támasztják alá, amelyeknek irányítaniuk kell a tagállamok munkáját.

Kiemelte: Brüsszel a migrációt értéknek tekinti, a magyar kormány ezzel szemben meg akarja állítani azt, ezért nemet mond a brüsszeli irányításra.

A második pont pedig azt mondja ki, hogy a politikákat a sokszínű, nyitott társadalom igényeihez kell igazítani – tudatta, hozzátéve: ezt szeretné Soros György is.

A kormány álláspontja változatlan és egyértelmű: nemet mond a bevándorlásra – jelentette ki.

Az államtitkár jelezte, a brüsszeli Integrációs és befogadási akcióterv lényegét hét pontban foglalja össze, a további pontokat a következő napokban ismerteti majd.

Ajánljuk még