logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Planet 2021 – Szerdán tartják az MNB zöld pénzügyi konferenciáját

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón tartják szerdán a Magyar Nemzeti Bank (NMB) zöld pénzügyi konferenciáját – jelezte az intézmény felügyeleti szóvivője kedden a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Binder István elmondta, hogy az MNB zöld programjának 2019-es elindulása óta minden évben megrendezték az említett konferenciát, amit most – rendhagyó módon – a világtalálkozó részeként tartanak meg.

Hozzátette, a konferencia kiemelt témái közé tartoznak az idei glasgow-i klímacsúcson (COP 26) hozott döntések pénzügyi következményei.

Kérdésre válaszolva kifejtette: azért választották a Planet Budapestet rendezvényük helyszínéül, mert a két esemény „rokon gondolatot hordoz”: a fenntarthatóság és a klímavédelem is szerepel a napirenden.

Az előadók között jelen lesznek az MNB zöld pénzügyi döntéshozói, valamint a témában vezető szerepet betöltő hazai és külföldi piaci szereplők, illetve az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank és az Európai Beruházási Bank képviselői is.

Mint ismert hétfőn elkezdődött a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó, a rendezvény vasárnapig tart a Hungexpo területén. Több mint száz országból érkeznek vendégek az eseményre. A találkozó központi kérdése, hogy miként lehet a bolygót megőrizni a következő generációknak. A Planet Budapest 2021 fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még