logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Megvédjük kedvenceinket

| Szerző: hirado.hu
„Szigorúan lépünk fel az állatkínzókkal szemben” – írta közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, miután döntött az Országgyűlés állatvédelmi törvények módosításának ügyében.

 

Súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít, miután az Országgyűlés kedden elfogadta a fideszes képviselők által benyújtott, az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosítását.

Az előterjesztést 168 igen szavazattal, egyhangúlag fogadta el a parlament. A jogszabály a büntető törvénykönyv jelenlegi szabályozásához képest bővíti a természetkárosítás, az állatkínzás és a tiltott állatviadal szervezésének minősített eseteit.

A törvény legtöbb rendelkezése január 1-jén lép hatályba. Az előterjesztést – amely az az állatvédelmi konzultáció eredményére figyelemmel készült – mások mellett Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető és Ovádi Péter Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos jegyzi.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még