logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön hol hallgat rádiót?

| Szerző: hirado.hu
A magyar rádiózás napját 1925 óta minden évben december 1-jén, a folyamatos magyar rádiósugárzás évfordulóján tartják. Ma ebből az alkalomból kérdezzük olvasóinkat.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának közös szavazásán ezúttal azt kérdezzük olvasóinktól, hogy hol hallgatnak rádiót. A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: 06 1 vagy 06/30/759-5200, sms: 06/30-90-00666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


1925. december 1-jén délután 5 órakor felavatták a Magyar Telefonhírmondó és Rádió Rt.-t. Még ezen a napon este 8 órakor indult meg a folyamatos rádiós műsorsugárzás avatóünnepséggel, majd hangversennyel.

A magyar kultúra fegyvertára erős fegyverrel szaporodott. Ez a fegyver a most meginduló broadcasting, amelynek jelentőségét ismertetni nem szükésges. Mindenki tudja mit jelent, különösen Magyarország mai helyzetében az, hogy a hullámokon keresztül minden határon túl eljut a magyar szó” – mondta Vitéz leveldi Kozma Miklós magyar politikus, az MTI elnöke az avatóünnepségen.

A rendszeres rádióadás megindulását jogi alapon az 1925. november 10-ei rádiórendelet szolgáltatta. A rádióadás technikai hátterét (erősítők, stúdiók és adóállomások műszaki berendezései) a Magyar Királyi Posta biztosította, a műsorokat a Telefonhírmondó Részvénytársaság készítette.

A címlapfotó illusztráció. 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még