logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mit szól hozzá, hogy Karácsony Gergelyt rajtakapták, hogy szabálytalanul használja a buszsávot?

| Szerző: hirado.hu

Karácsony Gergely főpolgármester szolgálati autójával a buszsávot is használva kerülte ki a fővárosi dugókat – számolt be az Origo értesülése alapján a hirado.hu.

 

Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának közös szavazásán ezúttal azt kérdezzük olvasóinktól, mit szólnak hozzá, hogy Karácsony Gergelyt rajtakapták, amint szabálytalanul használja a buszsávot? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: 06 1 vagy 06/30/759-5200, sms: 06/30-90-00666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


Karácsony Gergelyt hétfő reggel 8 órára várta Palkovics László miniszter az Innovációs és Technológiai Minisztériumba, hogy a fővárosi tömegközlekedés finanszírozásáról tárgyaljanak.

A főpolgármester eközben közösségi oldalán közzétett videójában látványosan leszállt a 2-es metróról, majd perceken át gyalogolt pártjának szóvivőjével.

Azonban a főpolgármester nem ad ennyire a látszatra az Origo szerint, ha nem forognak a kamerák. A lap által közölt alábbi felvételen Karácsony autója a buszsávban rövidíti le az utat, megkerülve ezzel az általa okozott közlekedési káoszt, nem betartva a KRESZ előírásait.

A lap felidézte, tavaly áprilisban a főpolgármester a pandémiás veszélyhelyzetből adódó felhatalmazásával élve,

saját hatáskörében meghozott döntésével váratlanul kerékpársávnak nevezte ki a Nagykörút egyik forgalmi sávját, ezzel jelentősen lassítva a belváros autós közlekedését.

A döntésről sem a lakossággal, sem a civil szervezetekkel nem egyeztetett, így sokan nem tudták mire vélni az út közepére az egyik napról a másikra felfestett sárga csíkokat – tették hozzá.
„Idén nyár elején Karácsony Gergely tovább rontott a helyzeten azzal, hogy több nagyobb fővárosi beruházást egyszerre kezdtek meg a kivitelezők. Ekkor indult a Lánchíd sokáig halogatott felújítása, de komoly lezárásokra került sor a Blaha Lujza tér, valamint a pesti rakpart miatt is” – fűzték hozzá.

Külön pikantériája a történetnek, hogy több olvasónk is arról számolt be, hogy a BKK több járatán hangosbemondón a kormány ellen keltenek hangulatot. A főpolgármester a tömegközlekedést láthatóan politikai eszköznek is tekinti és felhasználja azt.

Címlapfotó: Origo.hu videó

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még