logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ma dönthet az Országgyűlés a gyermekvédelmi népszavazásról

Várhatóan kedden dönt arról az Országgyűlés, hogy tavasszal, a parlamenti választással egy időben legyen a gyermekvédelmi népszavazás. A kormány – ahogy Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter fogalmazott – „teljes erővel fog kampányolni”, hogy minél többen menjenek el a népszavazásra, és mind a három kérdésre mondjanak nemet, mert így lehet megvédeni a gyerekeinket az LMBTQ-lobbitól – számolt be az M1 Híradója.

Egy transzveszita revüről készített videót a Pesti TV stábja alig néhány hónapja a budapesti Liszt Ferenc téren. A felvételeken nőnek öltözött férfiak lejtenek erotikus táncot a közönségnek, köztük több gyereknek. Egyikük oda is ment táncolni, kifejezetten az első sorban álló kicsikhez.

Nyugat-Európában szinte mindennaposak a hasonló előadások, és az is bevett szokás, hogy transznemű férfiak kifejezetten gyerekeknek tartanak foglalkozásokat. Sok helyütt LMBTQ-mozgalmat népszerűsítő meséket olvasnak fel, és az sem ritka, hogy ezt a fajta viselkedést tanítják a gyerekeknek.

A hasonló esetek igencsak hátrányosan befolyásolhatják a gyermekek fejlődését, ezt szeretné megakadályozni a kormány,

és ezért kezdeményezett népszavazást a gyerekek jogainak védelmében. A Nemzeti Választási Bizottság három kérdést hitelesített, a Kúria pedig helybenhagyta a határozatokat.

A kérdések:

– Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

– Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

– Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Rogán Antal a parlament igazságügyi bizottságának ülésén azt mondta: Nyugat-Európa jelentős LMBTQ-lobbit folytat, ami leginkább a gyerekeket célozza meg. Ez ellen küzd a kormány.

„Mi azt gondoljuk, hogy természetesen mindenki maga dönt a szexuális identitásáról attól a pillanattól kezdve, hogy betöltötte a felnőttkorát, azaz a magyar jogszabályok szerint a tizennyolcadik életévét. Mi nem kívánunk beleszólni senkinek az életébe, nem is lenne helyes, de a 18 év alattiakra, tehát a gyermekekre irányuló LMBTQ-propagandát a leghatározottabban visszautasítjuk– fogalmazott Rogán Antal.

A miniszter kiemelte:

a magyar kormány intenzív kampányt indít azért, hogy minél többen menjenek el a népszavazásra, és minél többen válaszoljanak nemmel a kérdésekre,

hiszen csak így tudják majd megvédeni a gyerekeket.

„Mivel ő kezdeményezte ezt a népszavazást, ezért a kormány természetesen teljes erővel fog kampányolni amellett, hogy minél többen menjenek el, és minél többen mondjanak nemet ezekre a kérdésekre, ezt azért tartjuk fontosnak, mert azt gondoljuk, hogy a gyerekeinket meg kell védeni” – szögezte le.

Az Országgyűlés nemrég úgy döntött, hogy kivételes eljárásban már kedden megtárgyalja, és szavaz is az országos népszavazás elrendeléséről szóló javaslatról.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még