logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kocsis Máté: Milliárdokat spórolhatunk, ha egy napon lesz a gyermekvédelmi népszavazás a választással

Elrendelte a gyermekvédelmi népszavazást az Országgyűlés négy kérdésben. Az ellenzéki frakciók tagjai nem szavaztak, ami abból a szempontból nem meglepő, hogy a baloldal korábban feleslegesnek nevezte a népszavazást. Várhatóan egy napon rendezik majd a tavaszi országgyűlési választással a népszavazást, mert ezzel több milliárd forintot lehet spórolni. A kormánypártok szerint mind a négy kérdésre nemmel kell majd szavazni, így lehet megvédeni a gyerekeket az LMBTQ-lobbitól – hangzott el az M1 Híradójában.

A baloldal képviselőit hiányolta a KDNP vezérszónoka a gyermekvédelmi népszavazás elrendeléséről szóló vitában. Nacsa Lőrinc a teljesen üres padsoraik előtt arról beszélt: a baloldal azt szeretné, ha az LMBTQ-propaganda beférkőzhetne a magyar óvodákba és iskolákba.

A kormány részéről a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azt mondta: a népszavazás eredménye kötelező hatállyal bír majd. Orbán Balázs úgy fogalmazott:

az LMBTQ-lobbi rendkívül erőszakos módon aktív propagandát kezdett a kiskorúak szexuális nevelésével kapcsolatban, ami szerinte elfogadhatatlan.

„Nem volt még olyan demokratikus nyugati ország, amelyik megkérdezte volna a saját állampolgárait, hogy egyetértenek-e ezekkel a fejleményekkel, egyetértenek-e, hogy az állam ezekbe az irányokba indul el. Ilyen értelemben a helyzet sajnos rendkívül hasonló az illegális migráció kérdéséhez” – szögezte le Orbán Balázs.

A vitát és a szavazást is bojkottálták a baloldali összefogásban részt vevő frakciók, egyedül az LMP adott ki egy közleményt, melyben gyűlöletkeltőnek nevezte a párt a népszavazást. Az Országgyűlés végül támogatta a gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazás kiírását, a kérdésekről egyenként szavazva.

Egy korábbi módosító indítvány pedig azt is lehetővé teszi, hogy a referendumot egy napon tarthassák meg a 2022 tavaszán esedékes országgyűlési választásokkal – mondta az M1-nek a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté arról is beszélt, hogy

ezzel mintegy hétmilliárd forintot spórolhatna meg a központi költségvetés.

Lesz gyermekvédelmi népszavazás. Ez várhatóan a jövő év első felében lezajlik. Az Országgyűlés négy kérdésben döntött így. Természetesen a baloldal nem vett részt sem a szavazásban, sem a szavazást megelőzően a vitában. Ez persze nem előzmény nélküli, mert már a gyermekvédelmi törvény elfogadásakor komoly támadást intéztek nemcsak itthon, hanem Brüsszelben is a gyermekvédelmi intézkedések irányába. És mi azt gondoljuk, hogy az a leghelyesebb, ha az emberek népszavazáson döntik el ezt a vitát

– fogalmazott Kocsis Máté.

Orbán Viktor miniszterelnök július 21-én jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez a kormány a gyermekvédelmi törvény megvédése ügyében. A parlament keddi döntése értelmében végül a következő négy kérdésekben lehet majd véleményt mondani:

1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A népszavazás időpontjáról Áder János köztársasági elnök dönt majd, várhatóan 2022 legelején.

Címlapfotón: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én (MTI/Kovács Tamás)

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még