logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fidesz: a népszavazás célja a szülőkre bízni gyermekeik nevelését

A népszavazás célja az, ami a gyermekvédelmi törvényé is volt: az, hogy a szülők kizárólagos joga legyen eldönteni, hogyan nevelik a saját gyermekeiket – közölte újságírókkal az Országgyűlés keddi, a népszavazást elrendelő döntését követően a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis Máté hozzátette, egyúttal szeretnék megvédeni a gyermekeket az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, például a „mostanában civil szervezetek által népszerűsített foglalkozásoktól”, vagy a nemátalakító műtétek népszerűsítésétől, amelyek a fejlődésüket befolyásolják.

Kocsis Máté emlékeztetett, hogy a Ház által elfogadott határozatban négy kérdés szerepel. Kiemelte, hogy

a baloldal sem a szavazáson, sem az azt megelőző vitában nem vett részt.

Hozzátette: ez nem előzmények nélküli, mert a baloldal a gyermekvédelmi törvény elfogadásakor Magyarországon és Brüsszelben is komoly támadást indított a gyermekvédelmi intézkedések ellen. A Fidesz azt gondolja, az a leghelyesebb, ha az emberek népszavazáson döntik el a vitát – összegzett.

Közölte, a gyermekvédelmi népszavazás várhatóan a jövő év első felében le is zajlik, az államfő várhatóan januárban dönt az időpontról. Kérdésre válaszolva jelezte, hogy a parlament korábbi, ellenzéki kezdeményezésre született döntése értelmében a referendumot az országgyűlési választással egy időben is meg lehet tartani.

Az államfő dönt a kérdésben, de az alapjogi akadály elhárult –  fogalmazott Kocsis Máté.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még