logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Müller Cecília: Nagyon sikeres volt az oltási akcióhét

Nagyon sikeres volt az oltási akcióhét Magyarországon, ezért az a döntés született, hogy egy héttel meghosszabbítják – mondta az országos tiszti főorvos a kormány közösségi oldalára hétfőn feltöltött videójában.

Müller Cecília ismertette, hogy a múlt héten az oltópontokon 784 ezer védőoltást adtak be, 643 ezren a harmadik oltásukat is megkapták. Hozzátette, ez azért nagyon fontos, mert a koronavírus „egyre-másra mutálódik”, különböző variánsokat észleltek a világban, eddig a vírusnak már több mint kétszáz mutációját azonosították.

Az országos tiszti főorvos emlékeztetett: a hétvégén a koronavírus újabb, dél-afrikai mutációja (omikron) uralta a sajtót, a közvéleményt. Folyamatosan figyelik e variáns jelenlétét is, a hétvégén a Nemzeti Népegészségügyi Központ öt napra visszamenőleg több mint 400 vizsgálatot végzett el, hogy azonosítsa ezt a variánst, de egyetlen mintában sem találták meg.

Müller Cecília örömét fejezte ki, hogy az oltási akcióhéten 96 ezren kérték az első oltásukat. Azt mondta, örül és köszöni, hogy ezek az emberek a szakemberekre hallgattak, mert „a megelőzés legfőbb eszköze változatlanul a védőoltás”.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még