logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ma kezdődik a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

Ma este ünnepélyes megnyitóval kezdődik és december 5-ig tart a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a Hungexpón.

A Planet Budapest 2021 célja, hogy felhívja a résztvevők figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók. Az eseményen részt vesznek a V4 tagországok is.

A Planet Budapest 2021 négy tematikus eseménycsoport köré épül: a kedden reggel kezdődő világtalálkozón államfők, kormányzati döntéshozók, nemzetközi szervezetek elismert szakértői, valamint a tudományos és az üzleti világ képviselői

vitatják meg a fenntartható vízgazdálkodás, élelmiszertermelés, energia- és hulladékgazdálkodás, illetve a közlekedés témaköreit.

Az expó a környezeti fenntarthatóságot támogató, a visegrádi országok tudásán és szakértelmén alapuló innovációkat hivatott bemutatni.

A közönségprogramon az ismeretterjesztő élményközpont olyan megoldásokat mutat be, amelyek során a résztvevők átélhetnek egy lehetséges jövőt, megtapasztalhatják, felfedezhetik, hogy milyen lesz a holnap lakása, iskolája, városa, vagy éppen azt, hogy milyen fenntartható forrásból származó élelmiszereket fogyasztunk majd. Az Ifjúsági Élményprogram célkitűzése pedig az, hogy a fiatal korosztály figyelmét is felhívja a fenntartható életmód fontosságára.

Áder János köztársasági elnök, az esemény fővédnöke korábban elmondta, hogy a kiállítók kétharmada magyar, de érkeznek lengyel, cseh és szlovák cégek is. A kiállítók egy része már piaci terméket mutat be, egy részük pedig szponzort keresve ötletekkel jelentkezik.

Az államfő azt is kiemelte:

fontos volt, hogy a kiállítást a lehető legkisebb környezeti lábnyommal szervezzék meg,

ezért a standok újrahasznosított vagy újrahasznosítható anyagokból épültek, nem lesznek műanyag palackok az expo területén, elektromos kukásautók gyűjtik és szállítják majd el a szemetet, a gyerekek ingyen utazhatnak a kiállításra, a tömegközlekedéssel érkezőket pedig zöldbuszok szállítják majd.

Kitért arra is: a kiállításon csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, kötelező a maszkviselés, a fertőzések elkerüléséért pedig folyamatosan fertőtlenítik majd az eszközöket, a helyiségeket és orvosi ügyelet is lesz a helyszínen.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még