logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ismét havazott – Elképzelhető, hogy szánkóval jön a Mikulás?

Télies idővel búcsúzik az ősz. Kedd reggelre megint esett a hó néhány helyen, a legtöbb a nyugati határnál, Szentgotthárd környékén, ott valóban adventi hangulata volt már a tájnak. De a magasabb hegyekben is fehér a táj. Lesz még havazás a következő napokban is, az is elképzelhető – bár egy kicsit távol van még –, hogy szánkóval jöhet a Mikulás – tudatta az M1 Híradója.

Szinte teljesen fehérbe borult a táj kora délután Bánkúton. Az Észak-Magyarországi síparadicsomban egész nap havazott.

A fák ágain, a háztetőkön és az utakon már több centi hó áll.

„Mivel hideg idő várható az éjszaka folyamán, ezért minden bizonnyal a következő napon még megmarad a frissen hullott hó. Így tehát, aki holnap erre látogat, tud szánkózni, hógolyózni, egyáltalán megtekinteni a téli tájat” – mondta a közmédia tudósítója.

Az ország legnyugatibb részén is havazott. Szentgotthárdra éjszaka érkezett meg a tél. Hat centiméter hó hullott.

Felsőszölnökön, Vas megye nyugati csücskében tíz centi friss hóra ébredhettek az ott élők. A fehérbe öltözött tájat a környéken lévő webkamerák is rögzítették. Az egybefüggő hótakaró a következő napokban itt is megmaradhat.

Itthon már októberben leesett az első hó. Az igazi télies időjárás azonban csak a napokban érkezett meg. A közmédia meteorológusa azt mondta: a következő napokban változékony időjárása készülhetünk. Havazásra inkább csak a hegyvidékeken lehet számítani.

„Eleinte a nyugati területeken, főként a Bakonyban lehet hó, valamint az északi területekn nagyobb eséllyel. Ahogy halad a csapadékrendszer keleti irányba, úgy már az Északi-középhegységben is reménykedhetünk, illetve az ott élők reménykedhetnek havazásban. Tehát inkább a magasabban fekvő pontokon számíthatunk erre” – ismertette Molnár Csilla.

Az előrejelzések szerint a következő hétvégén újból több fokot csökken a hőmérséklet, így nem kizárt, hogy sok helyen ismét havazni fog.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még